Iseldoks. Foto: 8RHK Ambassadeurs
Iseldoks. Foto: 8RHK Ambassadeurs

Meet Up Achterhoek is terug met serie over woningnood

Wonen

DOETINCHEM - We hebben een groot tekort aan woningen in Nederland - ook in de Achterhoek. Bouwen, bouwen, bouwen, zou je zeggen. Maar zo simpel is het niet. Waarom eigenlijk niet? Vanaf donderdag 30 maart zoomt Meet Up Achterhoek tijdens drie avonden in op het thema woningnood. De gespreksavonden vinden plaats bij Streeckgenoot in Doetinchem en zijn vrij toegankelijk.

Om de landelijke woningnood aan te pakken wil minister Hugo de Jonge 900.000 woningen bouwen tot en met 2030. De Achterhoek zet in op de bouw van 8.000 woningen. Na jaren van krimp met een rem op de woningbouw, groeit de Achterhoek de laatste jaren weer. Met name starters komen lastig aan een betaalbare woning in de Achterhoek.
Waarom is de woningnood niet sneller op te lossen dan in 2030? Wat zijn de belemmerende factoren? Hebben we een tekort aan woningen in het algemeen of vooral een tekort aan betaalbare woningen? Welke rol speelt de vergrijzing in de woningbouwplannen? Moeten we als woningzoekenden onze verwachtingen rondom wonen bijstellen?

Gespreksavonden
Woningnood in de Achterhoek staat in drie gespreksavonden van Meet Up Achterhoek op de agenda. Op donderdagavond 30 maart schuiven de belangrijkste spelers op de woningmarkt aan. Wat is de rol en invloed van de gemeente, de aannemer, de woningcorporatie, de bank en de makelaar? De tweede avond - op 11 mei - gaat in op de specifieke uitdagingen in de Achterhoek, zoals vergrijzing. Op 22 juni wordt de serie afgesloten met mogelijke oplossingsrichtingen: we onderzoeken nieuwe manieren van bouwen en onderzoeken out of the box-mogelijkheden van (samen)wonen.

De avonden vinden plaats bij Streeckgenoot, Spinbaan 21a in Doetinchem. De meet ups beginnen om 19.30 uur en zijn vrij toegankelijk. Ook zijn de avonden via livestream te volgen. Aanmelden is gewenst en kan via www.meetup-achterhoek.nl.

Over Meet Up Achterhoek
Meet Up Achterhoek zijn reizende gespreksavonden door de Achterhoek over actuele, maatschappelijke thema’s. De avonden hopen in deze gepolariseerde tijden burgers, bedrijven en overheid samen te brengen om samen aan de slag te gaan met de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Tijdens de meet up staat de microfoon wijd open, maar een open en nieuwsgierige houding is verplicht. De vaste gespreksleider van Meet Up Achterhoek is Esther Ruesen.

Meet Up Achterhoek wordt mede mogelijk gemaakt door 8RHK Ambassadeurs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant