De Op Morgen Mobiel. Foto: Gemeente Bronckhorst

De Op Morgen Mobiel. Foto: Gemeente Bronckhorst

Buurtbijeenkomst Varssel: samen energie besparen

Wonen

VARSSEL - Op donderdagavond 16 februari wordt tijdens een eerste bijeenkomst in Buurthuis Varssel aan de Zelledijk in Varssel gezamenlijk gezocht naar de mogelijkheden voor energiebesparing en hoe elkaar daarmee te kunnen helpen. Alle bewoners van buurtschap Varssel worden voor deze eerste bijeenkomst uitgenodigd. Het programma start om 20.00 uur en duurt maximaal twee uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Een aantal bewoners in Varssel neemt het initiatief om buren een helpende hand te bieden. Samen met energiecoöperatie de Groene Draad, het Energieloket en gemeente Bronckhorst worden buurtbewoners ondersteund bij het verduurzamen en comfortabel maken van hun woning. Energiebesparing kent vele invalshoeken maar hoeft niet complex te zijn. Het beste is natuurlijk om zo min mogelijk energie te verbruiken. Door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten en elektrische apparaten verstandig te gebruiken. Alle beetjes helpen, voor de portemonnee én ons klimaat. Tijdens deze avond met informatie, energiedeskundigen en gesprekken om samen te besparen, wordt onderzocht welke hulp inwoners nodig hebben om maatregelen voor energiebesparing te nemen. Waar liggen de drempels om stappen te zetten? Het is een informatieve avond om elkaar te gaan helpen met energiek naoberschap. Een belangrijk onderwerp daarbij is: wat kost het, wat levert het op en hoe kan je het betalen?
De Op Morgen mobiel staat op donderdag, vrijdag en zaterdag bij het buurthuis Varssel. Energieadviseurs en -coaches kunnen daar alle vragen bespreken. Aanmelden kan via www.agem.nl/varssel.. Vragen over de bijeenkomst of uw deelname? Mail of bel belangenvereniging Varssel secretariaat.bvv@varssel.nl of 06-40477968.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden