PAX voetbalnieuws Hengelo

Sport

Hengelo - SC NEEDE 1 – P A X 1. Zondag was de laatste wedstrijd van de eerste helft. Spcl. Neede stond Pax met op te wachten op het door de regen zeer nat geworden kunstgrasveld. Beide ploegen konden de punten heel goed gebruiken en bij winst van Pax steeg het in ieder geval, ten koste van Neede, één plaats.

De opstelling begint langzamerhand “gewoon” te worden. Dit keer ontbrak alleen Jaap Hulshoff (geschorst) in vergelijking met vorige week. Op de bank zat weer een vertrouwd gezicht n.l. Derk Stortelder, naast Tom Sneijders, Daan Flierman en Erwin Nijenhuis. Pax moest zich aanpassen aan andere omstandigheden dan gewend. In de 6 min. maakte Roy Heineman daar bijna gebruik van, maar hij schoot de bal rakelings over het Pax doel. Na ruim een kwartier kwam de eerste mogelijkheid voor Pax. Thomas Wolbrink plaatste de bal precies op het hoofd van Robin Hulshof, maar Robin kopte de bal over. Het spel bleef op en neer gaan, maar erg veel kansen ontstonden er niet. In de 38 min. een goede één-twee combinatie tussen Maarten Eerens en Roy Wolsheumer, welke door Roy besloten werd met een schot over. In de 42 min. speelde Robin Hulshof zich op de rechtervleugel goed vrij, zijn schot veraste doelman Jelmer van Doorn bijna. Enkele minuten voor het theeedrinken moest Pax een flinke domper incasseren. Uit een voorzet van Richard Kettering kreeg Tom Groot Roessink, in de draai zonder naar de bal te kijken, de bal tegen zijn arm. Strafschop besliste scheidsrechter Arie van Linstee. Rob Brendel had geen moeite met dit cadeuatje en schoot de bal onberispelijk achter Joeri Mars. Hierna kreeg Pax nog twee hele goede mogelijkheden om voor de rust de stand gelijk te trekken. Het was Maarten Eerens die de bal echter langs de verkeerde kant van de paal schoot. Na rust was Pax in de derde minuut dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van Maarten Eerens wordt (al of niet) voor de doellijn weggehaald. Paz bleef nu het spel dicteren en kreeg diverse hoekschoppen. In de 63 min. werd een voorzet ingekopt door Willem Gerrits en de terugspringende bal werd dor Robin Hulshof in de Neede doelman gewerkt 1 – 1. Het bleef nu meer spannend dan hoogstaand voetbal en de vraag was of er nog een winnend doelpunt zou vallen. Neede kreeg daarvoor de eerste mogelijkheid. Obin Hulshof wordt vervangen door Derk Stortelder. In de 83 min. werd een lange bal (onbedoeld) doorgekopt, waardoor Richard Kettering alleen voor Joeri Mars verscheen. Joeri bleef deze situatie meester en kon de bal tot hoekschop verwerken. Twee minuten later. Een verre ingooi van Neede. Joeri Mars werd gehinderd, maar de scheid liet het spel doorgaan. Marco Raaben maakte er geen gebruik van en schoot de bal naast. Dit brak Neede in de 90 min. op. Wederom een hoekschop van Thomas Wolbrink. De bal wordt niet goed verwerkt door de (zwakke Neede doelman) en het is (ja wie anders dan) Jody Köhler, die met een halve omhaal de 1 – 2 op het scorebord brengt. Het is nog een paar minuten billenknijpen, maar de Pax verdediging houdt stand en laat zich niet meer in de luren leggen. De drie punten gaan mee naar Hengelo en terecht. Zondag geen competitie, maar beker. Wederom een derby in de gemeente Bronckhorst, n.l. Pax tegen H.C. ’03. Het zal ongetwijfeld een spannend en mooi potje voetbal worden.