De lichte regen kon de wandelpret niet drukken. Foto: Damon Teerink

De lichte regen kon de wandelpret niet drukken. Foto: Damon Teerink

Damon Teerink

Hamove trekt veel lopers met Winterwandeltocht

Sport

HENGELO - Het was zondag 11 februari een sportieve dag bij de Hamove. Vele wandelaars kwamen naar de welbekende molen op de Varsselring om daar te beginnen aan de jaarlijkse winterwandeltocht van de Hengelose Auto en Motorvereniging.

Tussen half tien en twaalf uur konden de wandelaars starten bij het clubhuis van de Hamove. Alvorens ze hun zondagochtendwandeling tegemoet gingen. namen de lopers daar eerst een bakje koffie Er waren drie verschillende afstanden en zo was er voor iedereen een passende route. Door het bosrijke gebied van Hengelo waren mooie tochten van zes, twaalf en achttien kilometer uitgezet die duidelijk met pijlen waren aangegeven. In totaal telde de Hamove om er nabij de 300 wandelaars. De opkomst was dan ook uitstekend voor de Hengelose vereniging en zelfs de lichte regenval mocht de pret niet drukken voor de lopers.
Zij passeerden een stuk van het circuit de Varsselring en liepen door de grote bossen rondom Varssel, waarbij ’t Hengelse zand niet mocht ontbreken. De fanatieke wandelaars liepen zich dan ook al gauw warm. Ondanks de vele regenval van de laatste tijd waren de paden goed te bewandelen, zowel voor de grote groepen als voor de individuele wandelaars, met of zonder hond. Al met al een geslaagde wandeling voor iedereen bij de Hamove. Na afloop kon iedereen genieten van een hapje en een drankje. De sfeer was goed en er werd nog lang nagepraat in de molen.
De Hamove gaat zich nu voorbereiden op de eerste clubcross van het seizoen en de internationale wegraces die later in het tweede weekend van mei plaatsvinden,

De Winterwandeltocht bij de Hamove werd goed bezocht. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant