Wouter Memelink samen met burgemeester Marja van der Tas. Foto: Damon Teerink

Wouter Memelink samen met burgemeester Marja van der Tas. Foto: Damon Teerink

Feestavond VAMC de Graafschaprijders met koninklijk randje voor Wouter Memelink

Sport

VORDEN - Zaterdagavond 3 februari organiseerde de Vordense Auto en Motor Club (VAMC) zijn jaarlijkse feestavond. Alle motorfanaten kwamen samen in clubhuis ’t Kontaktpunt in de Kranenburg om het 2023-seizoen af te sluiten. Hierbij werden alle jubilarissen in de schijnwerpers gezet, de kampioenen in de verschillende motorsportdiscipline gehuldigd en kreeg Wouter Memelink een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marja van der Tas.

De VAMC de Graafschaprijders organiseerde afgelopen jaar diverse evenementen. Te beginnen bij de jaarlijkse ONK Enduro, het was de 59ste editie van deze Oost-Gelderland Rit. Daarnaast vonden er ook diverse clubcrossen plaats. Zo waren er een aantal clubs uit de regio die samen een leuke competitie opzette, waarbinnen de VAMC ook zijn kampioenschap reed. Een wedstrijd georganiseerd in het buiten gebied van Vorden, op de Deldenseweg, maar ook op de circuits van Borculo, Harfsen en Lochem klonken de motoren. Naast de motorcross organiseerde de Vordense vereniging diverse tourritten in zowel binnen- als buitenland.

In het clubhuis van de VAMC kwamen alle leden bijeen voor een gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje. Gedurende de avond vond de huldiging plaats voor de jubilarissen en kampioenen. Zo waren er 25-jarige jubilarissen: Marcel Veldhuis, Rien Mombarg, Els Braakhekke en Gert Timmerman en een viertal leden die bij de club hun 40-jarige jubileum vierden: Gerben Vruggink, Tonnie Linnebank, Gerard Wullink en Wim Eskes.

Naast de jubilarissen waren ook diverse kampioenen bij de motorcross en Enduro-afdeling. De trofee bij de cross recreanten ging naar Bob Keurentjes. Bas Klein Haneveld wist de titel in de Cross Open klasse veilig te stellen, eveneens als de Delden Trofee. Vervolgens werden de prijzen voor de Enduro rijders verdeeld. De prijs voor Club Enduro Nationalen viel in handen van Casper Ovaa. Bij de Club Enduro Inters was het de ervaren Mark Wassink die de bokaal in ontvangst mocht nemen. Bij de tourritten werden er ook kampioenen gehuldigd. Prijzen waren er voor Jan Vruggink bij de binnenlandritten en voor Wouter Memelink bij de buitenlandritten.

Sportman van het jaar
Ook werd de welbekende prijs voor sportman van het jaar uitgereikt. Deze viel in handen van René te Walvaart. Sinds 2007 is hij lid van de VAMC, waarbij hij sinds 2008 deelnam aan de tourritten van de club. Hij is een heuse fanatiekeling en stapte hierdoor in 2009 in de tourcommisie van de vereniging. In al deze jaren heeft hij veel ritten uitgezet, gecontroleerd en begeleid. Mede door deze kennis en kwaliteit kon de vereniging hoogwaardige en mooie tourritten aanbieden, iets waar de club om bekend staat. Ondanks dat hij nu een stapje terugdoet is Te Walvaart met trots door de VAMC uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Koninklijke onderscheiding voor Wouter Memelink
De 60-jarige Wouter Memelink uit Hengelo Gld. kreeg een koninklijke onderscheiding, hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze werd uitgereikt door burgemeester Marja van der Tas. Memelink is al ruim dertig jaar actief bij de Vordense club en is de drijvende kracht bij veel evenementen van De Graafschaprijders. Hij kreeg voor al zijn werkzaamheden voor de VAMC en KNMV en als bestuurslid, secretaris een lintje voor zijn tomeloze inzet voor de verenigingen. Hij kreeg al de prijs als kampioen voor de buitenlandritten, maar is daarnaast belangrijk als spil binnen de auto- en motorvereniging. Daarbij heeft hij alle touwtjes in handen, maar eveneens een luisterend oor voor alle leden. Alles samengenomen en zijn lange staat van dienst leidde tot een welverdiende koninklijke onderscheiding. Hij kreeg de daarbij horende versierselen opgespeld en een feestelijke bos bloemen.

Hiermee kwam er een eind aan alle huldigingen. Vervolgens bleef het nog een lange tijd gezellig bij het clubhuis van de VAMC waar nog met elkaar werd nagepraat.

Sportman van het jaar René te Walvaart. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden