Het voormalige motorcrosscircuit biedt een uitdagend parcours, zowel voor baas als hond. Foto: Cees van Hoogdalem

Het voormalige motorcrosscircuit biedt een uitdagend parcours, zowel voor baas als hond. Foto: Cees van Hoogdalem

Sledehonden racen weer door ‘t Hengelse Zand

Sport

VELDHOEK - Voor het derde jaar op rij strijken sledehondenteams neer in Veldhoek. Op 9 en 20 december lopen zij op het voormalige motorcrosscircuit en in de bossen eromheen de Prins Dryland wedstrijd. Deze wordt gehouden grofweg binnen de driehoek Oude Zelhemseweg, Venneweg en Jachtweg. 

De teams starten vanaf kampeerterrein De Eend in Veldhoek (Schapendijk) en lopen afhankelijk van de klasse een route tussen 3 en 15 kilometer. De finish is voor alle teams op kampeerterrein De Fazant, eveneens aan de Schapendijk.
Zowel op zaterdag als zondag wordt er van 9.00 uur tot ongeveer 15.00 uur gestart. Er zijn diverse klassen van één tot acht honden. De sledehonden trekken een vierwielige kar, fiets of step, of lopen samen met de musher en een pulka-kar. Afhankelijk van de klasse worden afstanden afgelegd van 4 tot 15 km en teams die trainen voor de lange-afstandwedstrijden in Scandinavië, lopen allemaal tweemaal de ronde van 15 kilometer per dag. Op zaterdagmiddag rond 15.00 uur laten ook de allerkleinste Mushers zien wat ze in huis hebben.

Voorbereiding
Dryland wedstrijden worden vaak gebruikt als voorbereiding op wedstrijden in de sneeuw. Aan deze wedstrijd doen diverse hondenrassen mee; poolhonden die van oudsher gebruikt worden om sledes te trekken en honden die speciaal voor de sledehondensport zijn gefokt. De dieren zijn, als zij niet aan de wedstrijd meedoen, te bewonderen op het stakeout terrein, kampeerterrein De Eend. Bezoekers zijn beide dagen welkom. Wie van plan is zijn eigen hond mee te nemen, wordt verzocht deze aangelijnd te houden en daarmee enige afstand van het parcours en de honden te bewaren. Bezoekers wordt aangeraden vroeg te komen. Op beide dagen is de toegang gratis.
De Prins Dryland wedstrijd wordt georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club, in samenwerking met hoofdsponsor Prins Petfoods en met TNES Trophies & Show Ribbons, Quadcentrum, Doggyallround en Hondenvoerwinkel.nl.
Meer informatie over de sledehondensport en wedstrijden op onderstaande website.


www.dassc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden