Jan Willem Arendsen vorig jaar in de proef in Delden. Foto: Henk Teerink
Jan Willem Arendsen vorig jaar in de proef in Delden. Foto: Henk Teerink

Regionale kanshebbers aan start bij 59ste Oost-Gelderland Rit

Sport

Zaterdag 30 september in Vorden

VORDEN - De Vordense auto en motor club V.A.M.C. de Graafschaprijders organiseert op zaterdag 30 september de Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) Rit voor enduro motoren. De Vordense motorclub heeft een aardige traditie in het organiseren van de jaarlijkse wedstrijd. Het is de 59ste  keer dat de Oost-Gelderland rit wordt gereden in het buitengebied van Vorden.

De O.N.K. enduro heeft drie klassementproeven per ronde die moeten zorgen voor een eerlijke en intensieve competitie onder de deelnemers. De proeven zullen verreden gaan worden aan de Hamelandweg, V.A.M.C. bosperceel aan de Heijendaalseweg / Larenseweg, en er is een proef in Delden. Deze proef wordt nog bepaald op een later tijdstip deze week in verband met de gewassen die er nu nog staan.

De motoren dienen zaterdagmorgen voorafgaand aan de wedstrijd gestald te worden in het parc ferme waar ze een paar minuten voor aanvang van de wedstrijd opgehaald mogen worden door de rijder. Het parc ferme is nabij het clubgebouw van de V.A.M.C. in de Kranenburg. De verwachting is dat er zo’n 300 licentiehouders zullen deelnemen in Vorden. De eerste deelnemers vertrekken om half negen vanaf het K.N.M.V. podium. Publiek is van harte welkom bij de proeven te komen kijken. Daar kan men de rijders goed aan het werk zien. Spanning, sensatie bij vertrek of aankomst, deelnemers volgen in de proef is ook echt gaaf om mee te maken.

De club uit Vorden heeft in het verleden al vele kampioenen voort gebracht, zoals Erwin Plekkenpol, Gerben Vruggink, Bas Klein Haneveld en Stephan Braakhekke. Lokale coryfeeën die aanstaande zaterdag aan de start zullen verschijnen zijn onder andere: Bas Klein-Haneveld, Jan-Willen Arendsen, Bram Bulten, Koen van Dort, Nico Freriks, Niels Beck, Bob Keurentjes, Marten Zilvold, Jan Wiemer Mark Wassink en Gerben Vruggink. De heren zullen strijden om elke punt die er te verdienen valt in de categorie waar zij uitkomen. Kanshebbers voor de overwinning zijn er ook velen in de diverse klassen zoals: Lucas Dolfing, Max Schwarte, Erwin Plekkenpol.

De te rijden route wordt door V.A.M.C. leden uitgezet. Ongeveer 150 vrijwilligers gaan aan de slag om de route en de proeven rijklaar te maken. Het zelfde aantal helpers zal de wedstrijddag meehelpen om alles vlot te laten verlopen. Degene de club uit Vorden willen helpen met het opbouwen van de ONK enduro van 27 tot en met 29 september, willen helpen op de wedstrijddag 30 september of willen helpen opruimen op 1 oktober kunnen zich aanmelden bij Tom Berends via email: Berends90@hotmail.com. Ieders hulp wordt ten zeerste gewaardeerd. Voor lunch en koffie wordt uiteraard gezorgd in deze dagen. Vooral voor de jeugd is dit een mooi uitje waaraan veel plezier aan beleefd kan worden.

Zonder de medewerking van grondeigenaren, vrijwilligers, sponsoren, EHBO en overheidsinstellingen zoals gemeente, provincie, Gelderslandschap, waterschap enzovoorts is het heden ten dage niet meer mogelijk om dit evenement te organiseren. Johannes van Kempen, voorzitter van de V.A.M.C. is dan ook dankbaar voor alle steun die ze krijgen van wie dan ook om de 59ste Oost-Gelderland Rit te kunnen en mogen organiseren.


www.vamc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden