Duiven komen terug op het hok. Foto: Robert Borneman

Duiven komen terug op het hok. Foto: Robert Borneman

Alfons Eykelkamp en Raymond Koers behalen winst in laatste duivenvlucht

Sport

BRONCKHORST – Uitslagen van de vluchten van de twee duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Op zaterdag 16 september werd de laatste vlucht van het seizoen vervlogen, vanuit Dizy le Gros.

PV Vorden
De strijd is gestreden, het seizoen zit erop. De duiven gaan nu beginnen met de voorbereidingen voor volgend jaar. Het complete verenpak wordt gewisseld. Voor de liefhebbers is ook een periode aangebroken om dingen te doen waar even geen tijd voor was. Ook zal er tijd zijn voor feestmiddagen en lekker ideeën opdoen om volgend jaar weer beter aan de start te verschijnen.
Was er nog en vlucht zaterdag de 16e, vanuit Dizy le Gros. Er moest voor de laatste vlucht nog hard gewerkt worden om de thuisbasis op tijd te bereiken. Met oost in de wind altijd lastig. Maar om 8.30 uur gingen daar de boxen open en na viereneenhalf uur zwoegen meldden de eerste duiven zich. Ditmaal een close finish tussen Alfons Eykelkamp en Dirk Ruessink waar eerstgenoemde aan de haal ging met de eindzege.

Uitslag: Alfons Eykelkamp 1, 3, 4, 5, 7, 9, 12, 14, 17, 19, 20, 22; Dirk Ruessink 2, 8, 13, 18, wat betekende een 100% score; Henk Stokkink 6, 21; Hans Hoksbergen 10, 11, 15, 16.

Dit was het laatste verslag van PV Vorden hopelijk hebben de trouwe lezers met genoegen kunnen lezen hoeveel tijd in deze toch wel fascinerende hobby wordt gestoken. Bedankt voor de spontane reacties en tot volgende jaar.

PV Steeds Sneller Hengelo
Op zaterdag 16 september 2023 vond de laatste vlucht van het seizoen plaats voor de leden van Postduivenvereniging Steeds Sneller uit Hengelo. Deze vlucht vond plaats vanuit Dizy le Gros, een afstand van 312 kilometer, en er werd gevlogen onder kalme windomstandigheden uit het oosten.

Het was een spannende vlucht voor de deelnemers en de inzet was hoog, want het was de laatste kans om in het seizoen nog te bewijzen wat je waard bent. De duiven werden om 08.30 uur gelost en begonnen hun reis terug naar huis. De duiven van Raymond Koers kwamen als eerste binnen en behaalden daarmee de eerste en tweede plek. Het was een indrukwekkende prestatie van Raymond, waarbij zijn duiven een gemiddelde snelheid haalden van bijna 72 kilometer per uur. Op de derde plek eindigde Harrie Niesink met zijn duif, die net wat later aankwam dan die van Raymond Koers. Ook Harrie had een goede vlucht en zijn duiven haalden een gemiddelde snelheid van ruim 70 kilometer per uur. De vierde plek werd gewonnen door Martie Burghout. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 69 kilometer per uur bleef Martie net achter op de top 3, maar zijn prestatie was desalniettemin indrukwekkend.

Het was een geslaagde vlucht voor alle deelnemers. De duiven waren goed getraind en gezond en de omstandigheden waren ideaal om deze vlucht tot een succes te maken. Met de resultaten van deze vlucht konden de deelnemers met een goed gevoel terugkijken op het seizoen en zich voorbereiden op de volgende uitdagingen in het volgend duivenseizoen.

Uitslag: R. Koers (7/10) 1, 2, 7, 11, 13, 17, 22; H.W. Niesink (1/11) 3; M.G.J. Burghout (1/5) 4; W. Meijerman (2/6) 5, 23; R. Jansen (2/3) 6, 8; L.J. Menkhorst (1/2) 9; A.H.J. Peters (4/14) 10, 21, 27, 28; P. Hendriks (1/8) 12; Fred Cornelissen (10/20) 14. 15. 16. 19. 20. 24. 25. 26. 29. 30; G.A.M. Dijcker (1/2) 18.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden