Punten bij het I.D.C. voor Hessel Lubbers en Arjan Bikkel. Foto: Henk Teerink
Punten bij het I.D.C. voor Hessel Lubbers en Arjan Bikkel. Foto: Henk Teerink

International Dutch Championship TT circuit Assen

Sport

HENGELO/VORDEN/ASSEN – Zaterdag 16 september werd er onder ideale condities: droog, licht bewolkt met een temperatuur van 24 graden het International Dutch Championship (I.D.C.) voor motoren gereden op het TT Circuit in Assen.

Hilco Borger (Dutch ProClass 600), Kevin de Haan (Dutch Naked Bikes), Wiljan van Wikselaar (Dutch Supersport), Geert van Ek (Dutch ProClass 1000) en Eddie Boer (Dutch Superbike) hebben de races op hun naam geschreven tijdens de achtste ronde van het IDC Racing seizoen.

De HAMOVE leden Hessel Lubbers, Niels Bikkel, Erik Ritzer en Arjan Bikkel stonden ook aan de start in Assen voor de voorlaatste ronde het IDC-kampioenschap.

De wedstrijden werden onder perfecte omstandigheden gereden, waarbij de Dutch Proclass 600 het spits mocht afbijten op zaterdag. Vordenaar Arjan Bikkel en Doetinchemer Erik Ritzer kenden beiden een solide kwalificatie, het veld zat dicht bij en dat leverde een 19e positie op voor Bikkel en een 22e voor Ritzer. Het verschil tussen beide mannen was 81 duizendste van een seconde. Bikkel kon zich in de wedstrijd goed naar voren knokken en eindigde op een nette vijftiende plaats, Ritzer reed een constante race en werd keurig 23e. De winst pakte Hilco Borger voor Edwin Jacobs en Remy Pater.

Hessel Lubbers uit Hengelo die gepromoveerd is naar de Dutch Supersport, kon zich kwalificeren op een 23e plaats, in dit sterk bezette veld. Na een goede start kon Lubbers zich prima handhaven in een groepje rond plek 13. Met een mooi persoonlijk record in de wedstrijd kon hij de veertiende plaats voor zich opeisen. Na afloop sprak Lubbers over een goed verloop van zijn wedstrijd. Wiljan van Wikselaar was veruit de snelste rijder in deze klasse en won met ruim vijf seconden voor Leon Stolte en Finn de Bruin.

Niels Bikkel uitkomend in de Pro-Cup 1000 kende in de kwalificatie een technisch probleem met de krukas. Na dit verholpen te hebben kon Niels de negende plaats op de startrij innemen. Bij de start van de race veroorzaakte Bikkel een jumpstart door niet stil te staan, dit leverde hem 20 seconden strafpenalty op. Het ritme in de wedstrijd was hierdoor niet naar wens, waardoor naar voren rijden haast niet lukte. Uiteindelijk moet Bikkel genoegen nemen met een 20e plek, geen topdag voor de man van Bikkel motorsport. Geert van Ek reed zich naar de overwinning voor Aad Voorwinden en Edwin Roskam.

De winst in de Dutch Superbike ging dit maal naar Eddie de Boer. Wayne Tessels, de koploper van het kampioenschap ging niet van start door verplichtingen in het WK-Endurance. Tessels won met zijn twee teamgenoten in Frankrijk tijdens de 24-uurs race van de Bol d’Or de wereldtitel in de categorie stockklasse. Joris Lenfert en Erwin Druijf mochten naast de Boer het podium beklimmen en werden respectievelijk tweede en derde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden