Een balletje slaan op de open dag van de Keppelse Golfclub. Foto: PR

Een balletje slaan op de open dag van de Keppelse Golfclub. Foto: PR

Bij de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel kan iedereen een balletje slaan

Sport

HOOG-KEPPEL – Twee keer per jaar wordt bij de Keppelse Golfclub aan de Burg. Vrijlandweg 35 in Hoog-Keppel een open dag georganiseerd. De eerstvolgende editie is zondag 24 september. Belangstellenden zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

“We hebben een toegankelijke golfclub en iedereen is welkom, jong en oud en zowel beginners als gevorderden”, benadrukt Loes Grob van de Nieuweledencommissie. “Op zondag 24 september zijn er clinics voor alle belangstellenden die willen weten hoe het gaat met een golfbal en golfclub. Voor mensen die al kunnen golfen is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze Keppelse Golfclub. Ze kunnen een aantal holes spelen en tot slot gezellig op het terras een drankje drinken. De golfbaan ligt in een prachtige omgeving.”

De clinics worden op deze open dag verzorgd door de Keppelse Golfacademie/Frank Hoekzema Golf, waar Frank Hoekzema en Roy Teunissen, de golfleraren (pro’s) zijn. Zij gaan met de belangstellenden de baan in. “Golf is een heel leuk spel”, laat clubmanager Hardy Sevink weten. “Door een goede begeleiding, waaronder het laten integreren van startende golfers met de al spelende leden, proberen we te bereiken dat nieuwe leden zich gauw thuis voelen op de club. De Nieuweledencommissie speelt hierin een rol.”

Om mensen met een fysieke beperking te laten kennismaken met de golfsport is tijdens de open dag Jelle Oosterwijk van de Moulin Foundation aanwezig. De Moulin Foundation verzorgt clinics op onder andere golfclubs en mytylscholen, met succes. “Ondanks een beperking kan golf een fijne sport zijn. Er is weinig bekend bij revalidatiecentra of fysiotherapeuten. Ik heb zelf MS en werd doorverwezen naar het rolstoeltennis. Golf is mijn uitlaatklep, dat geeft mij een positief gevoel. Dat gevoel wil ik doorgeven. Als je een arm- en handfunctie hebt, ga het proberen en ervaren of je het kan! Niet denken in beperkingen maar in uitdagingen. Het is bovendien ook fijn om onder de mensen te zijn en het clubleven te ervaren.”

Aanmelden voor de open dag kan via nieuweleden@keppelse.nl maar gewoon binnenlopen kan ook.


www.keppelse.nl

Een balletje slaan op de open dag van de Keppelse Golfclub. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant