Het was een wedstrijd die veel van de spelers vroeg zaterdagavond in Keijenborg, maar een winnaar kwam er niet: 1-1. Foto: Luuk Stam
Het was een wedstrijd die veel van de spelers vroeg zaterdagavond in Keijenborg, maar een winnaar kwam er niet: 1-1. Foto: Luuk Stam

Keijenburgse Boys en Pax verdelen de punten in bekerderby

Sport

Bekerduel tussen buurtclubs kende zaterdagavond geen winnaar. 

Door Luuk Stam

KEIJENBORG – De bekerwedstrijd tussen Keijenborgse Boys en Pax is zaterdagavond geëindigd in 1-1. Op het sportpark in Keijenborg kwam de thuisploeg onder het toeziend oog van zo’n 500 toeschouwers in de beginfase van de tweede helft op voorsprong door een penalty van Robin Stevens. Dat gebeurde met tien man, want al in de eerste helft moest de Keijenborgse aanvoerder Dion Goossens het veld verlaten na een directe rode kaart.

Halverwege de tweede helft zag ook Pax een speler vertrekken. Verdediger Brian Hogeweide – die eerder dit jaar overkwam van Terborg – kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook de kleedkamer opzoeken. Een kwartier voor tijd kwam Pax op gelijke hoogte door een doelpunt van Jochem Groot Jebbink. Zijn treffer leidde een kolkende slotfase in. Daarin streden beide ploegen voor elke meter en was Pax nog het dichtst bij de winst, maar de treffer van Rob Arends in blessuretijd ging niet door vanwege buitenspel. Het bleef 1-1.

Door het gelijkspel komt vierdeklasser Pax in de poulefase van het bekertoernooi op 4 punten na twee wedstrijden. De Hengeloërs versloegen eerder Bredevoort met 6-1 en spelen enkel nog tegen SC Meddo (17 september). Voor vijfdeklasser Keijenburgse Boys was de wedstrijd tegen Pax pas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De ‘Boys’ spelen nog tegen SC Meddo (12 september) en tegen Bredevoort (17 september). Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de volgende ronde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant