Thomas Wolbrink (links) en Rob Arends van de RT Voetbalschool Bronckhorst. Foto: Luuk Stam

Thomas Wolbrink (links) en Rob Arends van de RT Voetbalschool Bronckhorst. Foto: Luuk Stam

Voetbalschool gaat nu voor eigen zwemvoetbalkamp in Hengelo

Sport

SwimSoccerCamp op 30 juni en 1 juli is al helemaal volgeboekt

Door Luuk Stam

HENGELO – Het was een flink succes, de eerste editie van het SwimSoccerCamp vorig jaar op en rondom zwembad In De Dennen in Vorden. Hoewel het aantal deelnemers – vijftien kinderen – in de ogen van de organisatoren best wat groter had mogen zijn, was het enthousiasme onder de deelnemende jeugd enorm. Het initiatief kwam vorig jaar vanuit het Vordense zwembad. Hengeloërs Thomas Wolbrink en Rob Arends van de RT Voetbalschool Bronckhorst kregen de vraag om aan te sluiten. “Dat was hartstikke leuk, maar wij hadden zoiets van: dit kunnen wij zelf ook”, zegt Wolbrink. 

En dus organiseren de voetbaltrainers op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli SwimSoccerCamp 2.0 in Hengelo. Dat gebeurt in samenwerking met zwembad Het Elderink, voetbalvereniging Pax en sportcentrum Aerofitt. Op het zwembad zijn er activiteiten als buikschuiven, een glijbaanrace, stuiverduiken en niet te vergeten vrij zwemmen. Op de velden van Pax vinden onder meer techniektrainingen plaats, er is een penaltybokaal, wedstrijdjes vier tegen vier en panna knock-out. En in de sportschool – waar Wolbrink en Arends zelf ook werken – is er plek voor voetbalsquash en een bootcamptraining.

Overnachten is mogelijk in de kleedkamers van voetbalvereniging Pax, uiteraard onder begeleiding. De vriendinnen van zowel Wolbrink als Arends zullen de meisjesgroep begeleiden, want ook die zijn van de partij. Met de jongens erbij doen er vijftig kinderen mee aan het kamp, dat maximale aantal inschrijvingen was binnen enkele weken al bereikt. “Boven verwachting”, zegt Wolbrink. “Maar we hebben wel gezegd: vijftig is echt de max. Je wil wel goede kwaliteit kunnen blijven leveren.”
Veel van de deelnemende kinderen kennen de beide Hengelose trainers vanuit de voetbalschool. Zelf waren Wolbrink en Arends in hun jongste jeugd behalve gek op voetbal óók gek op zwemmen. “Hier op het zwembad was je de hele zomervakantie te vinden”, vertelt Arends. “Daarom is het ook zo mooi om het nu hier te doen. En de mensen van het zwembad zijn ook heel enthousiast, die hadden gelijk zoiets van: dit gaan we samen doen.” Het Hengelose kamp start op vrijdag 30 juni om 15.30 uur en eindigt op zaterdag 1 juli om 20.00 uur. Op vrijdagavond is er discozwemmen, tevens gaan de kinderen lasergamen op een nog geheime locatie. Voor de winnaar van de penaltybokaal op zaterdag is er een grote beker. “Dat soort dingen, dat je zo’n beker kunt winnen, dat vinden kinderen geweldig”, zegt Wolbrink, die ook nog bezig is om een profvoetballer naar het kamp te halen.

Voetbalonderdelen
Eén ding hebben de organisatoren niet in de hand: het weer. Vorig jaar in Vorden was de zon zeer nadrukkelijk op de afspraak en steeg de temperatuur naar bijna 40 graden. “Voor het voetballen was dat haast té warm”, zegt Wolbrink. De voetbalonderdelen moesten dan ook flink worden ingekort. En hoewel de kinderen zich in het zwembad uitstekend vermaakten, zouden de voetbaltrainers graag zien dat dit jaar ook dat voetbaldeel volledig kan worden afgewerkt. Niet voor niets staan ze veertig vrijdagmiddagen per jaar – verdeeld in vier blokken van tien weken – op het voetbalveld om trainingen te geven. De RT voetbalschool Bronckhorst bestond vorige maand precies twee jaar en werkt inmiddels met een team van vijf trainers. “Dat gaat hartstikke mooi”, zegt Arends. Wolbrink knikt: “Ja, de kinderen zijn enthousiast, het draait goed en het is ook voor onszelf gewoon super leuk om te doen.”

Vorden
Dat de Hengelose voetbaltrainers dit evenement nu in hun thuisdorp opzetten, betekent niet dat het kamp in Vorden verdwijnt. Ook op zwembad In de Dennen zal deze zomer opnieuw een SwimSoccerCamp plaatsvinden, door het zwembad daar georganiseerd in samenwerking met voetbalvereniging Vorden. Ook dit kamp zal tweedaags zijn en zal in de zomervakantie plaatsvinden. Wanneer precies is nog niet bekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden