Rijvereniging De Bosruiters viert het 75-jarig jubileum. Foto: Theo Janssen

Rijvereniging De Bosruiters viert het 75-jarig jubileum. Foto: Theo Janssen

Rijvereniging De Bosruiters uit Keijenborg bestaat 75 jaar!

Sport

Clubkampioenschap

KEIJENBORG - Rijvereniging De Bosruiters, opgericht in 1948, vierde zondag 21 mei samen met haar leden haar 75-jarig bestaan. Onder zonnige omstandigheden werd het clubkampioenschap gehouden op hun clubterrein bij Carla en Jacques Kempers aan de Steenderenseweg. Al sinds 1979 maakt de rijvereniging dankbaar gebruik van dit oefenterrein en de naastgelegen kantine die nog steeds beheerd wordt door Jacques en Carla. 

Zondag werd er gestreden in de dressuur en in het springen. Van elke combinatie werden er mooie foto’s gemaakt, met dank aan Theo Janssen. Hier was een ieder heel blij mee, ook heeft hij diverse groepsfoto’s gemaakt.
Bij het springen werd de barage gesprongen door Jan Loskamp (76 jaar) en Jacques Kempers (79 jaar). Beide heren zijn dan wel op leeftijd, maar zijn bloedfanatiek en gaan er helemaal voor. Het was tot het laatst toe spannend wie er zou gaan winnen. Jan ging er uiteindelijk met de winst vandoor.
Het was een sportieve dag, die werd afgesloten met een gezellige barbecue samen met alle ruim 40 leden. Het huidige bestuur bestaat uit: Miriam Hulshof, Karin Wezeman, Jacqueline Beijer, Esther Menkhorst en Ina Wassink.

Uitslag
Dressuur:
1. Karin Wezeman-Ankersmit, clubkampioen dressuur, 2. Marit de Wolf, 3. Mellany Schiphorst.
Springen:
1. Jan Loskamp (clubkampioen springen), 2. Jacques Kempers.
Algemeen kampioen:
Jan Loskamp 

Wedstrijd 3 en 4 juni
Op zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt een dressuurwedstrijd georganiseerd voor paarden en pony’s. Deze wedstrijd zal voor het eerst gehouden worden bij Stal Schennink, Hemstede 4 in Zelhem. Het is een outdoorwedstrijd en er zal op zandbodem gereden gaan worden. Er worden twee mooie banen naast elkaar neergelegd. Op de zaterdag starten de paarden klasse BB tot en met ZZ licht en pony’s klasse BB tot en met Z2. Op zondag starten de paarden klasse BB t/m L2 en pony’s klasse BB t/m L2. Het is een rustige wedstrijd, op een mooi afgesloten terrein. Word jij de volgende deelnemer? Inschrijven kan via MijnKNHS.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant