OldStars trainer Juna Schavemaker. Foto: PR HLTC Het Elderink
OldStars trainer Juna Schavemaker. Foto: PR HLTC Het Elderink

Oldstarts Tennis: Nooit te oud om te (leren) tennissen

Sport

BRONCHORST/HENGELO - Zin om samen met anderen te sporten, maar twijfel of tennissen nog wel mogelijk is? Vanwege een blessure of leeftijd? Misschien is OldStars Tennis dan een oplossing. Vanaf donderdag 1 juni kunnen 55+’ers iedere donderdagochtend deelnemen aan OldStars Tennis op de tennisbanen van HLTC Het Elderink aan de Elderinkweg 7 in Hengelo Gld. onder leiding van trainster Juna Schavemaker. Ook deelnemers die nog nooit op een tennisbaan hebben gestaan, zijn van harte welkom. Het is niet nodig om lid te worden. Om 10.00 uur is de start met gezamenlijk koffie/thee drinken, de training is van 10.30 tot 11.30 uur. 

Bij OldStars tennis begint de training met een uitgebreide warming-up, gevolgd door oefeningen voor betere coördinatie en motoriek. De training wordt afgesloten met een tennisspel waarbij iedereen mee kan doen. Het is bijvoorbeeld een optie om onderhands te serveren of om de bal twee keer te laten stuiteren. Ervaring met tennis is niet nodig. Ontmoeting met een kop koffie of een goed gesprek is altijd vast onderdeel van de training. Natuurlijk is het fijn als deelnemers een spannend partijtje met elkaar kunnen spelen, maar onderlinge competitie of prestatie is geen doel.

OldStars sportvormen zijn in het leven geroepen om 55+’ers bewegend elkaar te laten ontmoeten. Op een manier die past bij ieders mogelijkheden. OldStars Tennis, een van de OldStars sportvarianten, is een afwisselend programma, aangepast aan het niveau van iedere deelnemer. De training bevat allerlei spierversterkende en coördinatieoefeningen, met en zonder racket en/of bal. Maar ook veel afwisselende spelvormen komen aan bod. Kortom, voor iedereen die gezelligheid met bewegen wil combineren, kan komen en meedoen.

OldStars tennis is een samenwerking tussen HLTC Het Elderink, Tennisschool Eddy, OldStars, het Lokaal Sportakkoord ‘Heel Bronckhorst Beweegt’ en de combinatiefunctionarissen gemeente Bronckhorst. Het OldStars tennis sluit aan op de opdracht ‘Iedereen doet mee!’.

Om mee te doen is een eigen racket niet nodig. Trek comfortabele kleding aan en (sport)schoenen die makkelijk lopen en geen hak of grof profiel hebben. De kosten zijn 7,50 euro per keer. Aanmelden is niet nodig. Wie twijfelt of deze vorm van tennis geschikt is, neem contact op met Juna Schavemaker, 06-12699039, tennisschooleddy@kpnmail.nl. 


www.hetelderink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant