Toerrit speciaal voor bromfietsen. Foto: Paul Bunkers

Toerrit speciaal voor bromfietsen. Foto: Paul Bunkers

Bromfietstoerrit en Gentleman’s Ride door de Achterhoek

Sport

HENGELO - Zondag 21 mei organiseert Hamove voor de tweede keer een toerrit speciaal voor bromfietsen. Vorig jaar was de eerste brommerrit een onverwacht groot succes, dit mede door het schitterende mooie weer op deze dag. Na afloop waren de reacties overwegend enthousiast. Daarom werd besloten door te gaan met dit evenement. Ook wordt deze 21ste mei de Gentleman’s Ride gehouden.

Brommertoer
Doel is een gezellige dag op de bromfiets eropuit en genieten van het landelijke in de Achterhoek. De dag begint met koffie en iets lekkers bij Hamove. De deelnemers volgen de bepijlde route. De rit is ruim 100 kilometer over mooie Achterhoekse wegen met een pauze en lunch in Winterswijk. Deze stop is bij Transit Oost, dit museum met bijbehorende werkplaats is de historie te zien van vele jaren openbaar vervoer in de regio. Bij terugkomst is er gelegenheid te genieten van elkaars brommer en onder het genot van een hapje en drankje bij te praten.

Hopelijk niet nodig, maar bij pech onderweg is er een bezemwagen op de route de de deelnemers terug brengt naar de startlocatie. Deelname aan deze dag kan alleen op voorinschrijving via www.hamove.nl/veteraan tot en met uiterlijk woensdag 17 mei! 

Hamove verwelkomt belangstellenden graag in Hengelo om te genieten van een dagje toeren op de brommer. De koffie staat vanaf 09.30 uur klaar, vertrekken kan tussen 10.00 en 11.30 uur.

Gentleman’s Ride
Niet in het bezit van een brommer maar deze rit rijden zie je wel zitten, op zondagmiddag 21 mei start ook The Distinguished Gentleman’s Ride bij Hamove. Dit is een wereldwijd motorevenement dat namens de Movember Foundation geld inzamelt en aandacht vraagt voor onderzoek naar onder andere prostaatkanker.

Het idee is dat je in je mooiste pak op de motor stapt om zo de aandacht te vestigen en te laten zien dat je deelneemt aan deze actie. Met je inschrijving ga je sponsoren werven om zo geld te genereren voor dit doel. Voor deze regio zetelt de organisatie in wereldstad Vierakker. Wat is er nu mooier dat deze groep een mooi opbrengst bij elkaar brengt tegenover wereld steden als New York, Parijs en Londen.

De route is de zelfde als de Hamove brommerrit, maar dan te rijden via GPS of met voorrijder. Voor meer informatie www.gentlemansride.com. Inschrijven en deelname via Vierakker gaat via  www.gentlemansride.com/sponsor/country/netherlands?ride_id=19293.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant