Kinderen van IJsclub de Molenkolk Steenderen op de schaats. Foto: Marieke Kornegoor

Kinderen van IJsclub de Molenkolk Steenderen op de schaats. Foto: Marieke Kornegoor

Ondanks milde winter toch schaatsplezier in Steenderen

Sport

STEENDEREN - Helaas komt de winter van 2022-2023 in de boeken als een van de minst koude van de afgelopen honderd jaar. Toch hebben de jeugdleden van IJsclub de Molenkolk in december nog vier dagen gebruik kunnen maken van de in 2020 aangelegde oefenbaan. Twee dagen voor het invallen van de dooi bleek ook het ijs op de 400 meter baan net voldoende dikte te hebben zodat ook de senioren de ijzers nog even onder konden binden.

Nu de lente voor de deur staat maken bestuur en leden van IJsclub de Molenkolk de balans op van het afgelopen schaatsseizoen. Dat de nieuwe oefenbaan in een behoefte voorziet bleek wel tijdens de korte vorstperiode in december. Maar liefs twintig teams namen deel aan de open Steenderense Curlingkampioenschappen: een precisiesport waarbij zware stenen over het ijs worden geschoven. Zowel tijdens de wedstrijden op het ijs als na afloop in de ‘ieskeet’ hebben de deelnemers (en toeschouwers) zich volledig gegeven….
Helaas kreeg het schaatsen op natuurijs in de daarop volgende maanden geen vervolg. Wel organiseerde De Molenkolk in samenwerking met de gemeente Bronckhorst weer schaatslessen op kunstijsbaan De Scheg. Maar liefst vijftig leerlingen van basisscholen de Rank en de Pannevogel zijn twee middagen per bus naar Deventer vervoerd, waar zij onder leiding van ervaren docenten hun schaatstechniek konden bijschaven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden