Herman Steentjes, Sander Sesink (tweede plaats), Rein Linnenbank, Fonnie Beuseker en Jan van Halen (winnaar). Foto: Liesbeth Spaansen
Herman Steentjes, Sander Sesink (tweede plaats), Rein Linnenbank, Fonnie Beuseker en Jan van Halen (winnaar). Foto: Liesbeth Spaansen

Jan van Halen winnaar onderling biljarttoernooi

Sport

STEENDEREN - Tijdens de feestdagenstop van de competitie heeft Biljart Vereniging De Seven Steenen te Steenderen weer haar jaarlijks terugkerende onderlinge toernooi gespeeld. Het toernooi, dat dit jaar in Libre naar het gemiddelde van de speler gespeeld werd en tien van band en tien van rood, was prima in elkaar gezet door Fonnie Beuseker en Rein Linnenbank. Na een spannende finale won Jan van Halen de wedstrijd.

De biljarters waren verdeeld in twee poules die in voorrondes moesten strijden om de twee best geplaatsten per poule. Die gingen door naar de halve finale en finale ronde. Na mooie en goede voorrondes, met sommige partijen van een zeer hoog niveau, waren de vier finalisten bekend.

Op zaterdagmiddag 21 januari mochten de vier heren, Jan van Halen, Erik Beuseker, Mark van der Weijden en Sander Sesink in de halve finale uitmaken wie in de grote finale zou mogen uitkomen. Deze halve finales waren zeer spannend en goed met als uitslag dat Sander en Jan mochten strijden voor de hoogste club eer.
Onder grote belangstelling, de nodige spanning en heerlijke drankjes en hapjes geserveerd door Zhao en Liya met hun personeel moesten de twee heren uitmaken wie zich als winnaar van dit toernooi mocht laten kronen en zodoende voor een jaar zich de beste biljarter van de vereniging mag noemen!
De spanning was om te snijden, maar het was uiteindelijk Jan van Halen die terecht met de eer ging strijken. Uit handen van de voorzitter Herman Steentjes mochten Jan en Sander hun prijzen in ontvangst nemen. Tevens had uitbaatster Liya bloemen voor de finalisten en de organisatie.

Namens de vereniging werd door de penningmeester Jos van Leussen de organisatie bedankt voor een goed en gezellig opgezet toernooi. De vereniging, die nog steeds nieuwe leden kan gebruiken, stelt de gastvrijheid van de familie Zhu, ‘De Seven Steenen’ en hun medewerkers zeer op prijs.
Tussen dit toernooi door heeft op oudejaarsdag het traditionele potbiljarten plaatsgevonden, de deelname en opkomst was ook dit jaar weer redelijk te noemen en de prachtige prijzen waren beschikbaar gesteld door de uitbater van De Seven Steenen de familie Zhu. Alles bij elkaar weer twee zeer geslaagde evenementen waarvoor hartelijk dank aan Zhao en Liya.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden