Marieke Lammers, Pien Oost, Fabienne Berendsen, Demi Jansen, Gijs Krieger en Richelle Kroesen (v.l.n.r.). Foto: Anouk de Bode
Marieke Lammers, Pien Oost, Fabienne Berendsen, Demi Jansen, Gijs Krieger en Richelle Kroesen (v.l.n.r.). Foto: Anouk de Bode

Viertal pony’s Gorssel-Zutphen opnieuw Gelders Kampioen op Regio Kampioenschappen

Sport

BRUMMEN/GORSSEL/ZUTPHEN – Onder zomerse omstandigheden werden van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli de hippische regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland in Brummen verreden. Tijdens de voorselecties voor deze kampioenschappen wist een aantal leden van de Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen zich hiervoor te selecteren.

Vrijdag stond in het teken van de individuele starts. Pien Oost behaalde met haar pony Sem een vierde prijs in het 0.80 meter springen. In de dressuurrubrieken wonnen Marieke Lammers en haar paard Piek Fajn een achtste prijs in de klasse L1. Vivian Schiphorst en haar pony Don Luigi behaalden een derde prijs in de klasse M2. Lynn Kruitbosch, Fabienne Berendsen en Lisanne Berendsen reden daarnaast ook eervol mee in de klasse B.

Bij de discipline springen paarden reden Eddie Brinkman met zijn paarden Mercedes B. (1.10 meter) en Keanette B. (1.20 meter) en Vivian Schiphorst met Zielone (1.10 meter) zeer verdienstelijk en bereikten de barrage. Helaas waren de resultaten in deze barrages net niet toereikend voor ereprijzen. Daarnaast startte Jasmijn Swennenhuis met haar paard Holi Coeur Field Courte in de 1.20 meter klasse. Na twee manches foutloos te hebben gesprongen, vielen er in de barrage jammer genoeg twee balken. Desondanks is Jasmijn met dit resultaat afgevaardigd naar de Hippiade.

Op zaterdag stond de afdelingsdressuur en de verenigingskampioenschappen op het programma. Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen ging met een grote afvaardiging naar Brummen: één viertal pony’s, twee viertallen paarden en twee verenigingsteams pony’s en paarden.

Het ponyviertal van Gorssel-Zutphen was in topvorm en wist voor de derde keer op rij het felbegeerde kampioenslint te halen. Onder leiding van commandante Richelle Kroesen zullen Marieke Lammers, Pien Oost, Fabienne Berendsen, Demi Jansen en Gijs Krieger zich van hun beste kant laten zien op de Hippiade. Het viertal zal daar van start gaan op zaterdag 20 augustus. Voor de ponyclub was er eveneens succes bij de verenigingskampioenschappen, waarbij er vier deelnemers een dressuurproef rijden en ook vier deelnemers een springparcours afleggen; hier behaalden zij een mooie derde prijs.

OVERIGE UITSLAGEN
Verenigingskampioenschap pony’s:
Derde prijs voor Fabienne Berendsen, Marieke Lammers, Gijs Krieger, Pien Oost en Vivian Schiphorst.
Verenigingskampioenschap paarden:
Vierde plaats voor Jasmijn Swennenhuis, Hendrik Jan Nijveld, Marieke Lammers, Lynn Kruitbosch, Vivian Schiphorst, Eddie Brinkman, Janelle Garrets en Conny Renskers.
Viertallen paarden klasse L:
Zesde plaats voor Gorssel-Zutphen team 2, Antoinet Bongertman, Lisanne Berendsen, Lynn Kruitbosch, Carine Kleine en Guus Krieger.
Achtste plaats Gorssel-Zutphen team 1, Janelle Garrets, Rietje Hutten, Silke Kemperman, Tanja Koch en Ester Groot Wassink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden