Ponyclublid Feya Weijers in actie bij RV en PC Zelhem. De nieuwe piste van de club wordt op 3 juli feestelijk geopend. Foto: Mirte Weijers
Ponyclublid Feya Weijers in actie bij RV en PC Zelhem. De nieuwe piste van de club wordt op 3 juli feestelijk geopend. Foto: Mirte Weijers

RV en PC Zelhem viert jubileum en opening nieuw terrein

Sport

ZELHEM - Op zondagmiddag 3 juli viert Rijvereniging en Ponyclub Zelhem met een feestelijk showprogramma haar 75-jarig bestaan als vereniging. Ook wordt dan de nieuw aangelegde rijpiste op het clubterrein officieel geopend. Leden, vrijwilligers, oud-leden, oud-bestuursleden, sponsors, vrienden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze feestelijke middag bij te wonen.

In 2021 was het 75 jaar geleden dat Rijvereniging Zelhem werd opgericht en 50 jaar geleden dat er in Zelhem een ponyclub kwam voor jonge ruiters. Al geruime tijd vormen beide clubs één vereniging, met als thuisbasis het eigen terrein aan de kruising Pluimersdijk/Stikkenweg in Zelhem.

Mooie demonstraties
Vanwege coronamaatregelen werd de jubileumviering een jaar uitgesteld. Op zondagmiddag 3 juli is het dan toch echt tijd voor een feestje. De vereniging nodigt leden, vrijwilligers, oud-leden, oud-bestuursleden, sponsors, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit om hierbij te zijn. Naast een hapje en drankje laten ruiters en paarden/pony’s diverse demonstraties zien. Er zijn foto’s uit vroeger tijden van de vereniging te zien en ook mogen basisschoolleerlingen deze middag een kleurplaat komen brengen in ruil voor een mooi ‘prijsje’.

Trots op nieuwe rijpiste
Een onderdeel van het programma op 3 juli is de feestelijke opening van de nieuwe rijpiste. Via de gemeente kreeg de vereniging vorig jaar de mogelijkheid om een aantal vierkante meters naastgelegen grond aan het clubterrein bij te huren. “Samen met leden, vrijwilligers en ondersteunende bedrijven hebben we afgelopen winter bergen werk verzet om met dit stuk grond één grote, goed verzorgde extra rijpiste aan te leggen”, vertelt voorzitter Johan Schuttert.
“We zijn trots op wat we hiermee als vereniging samen bereikt hebben. Met het nieuwe terrein kunnen we ook in de toekomst goede trainingsfaciliteiten en lessen bieden aan onze eigen leden en kunnen we evenementen blijven organiseren. We kijken er dus naar uit om op 3 juli met iedereen het terrein officieel te openen én te proosten op ons jubileum.”

Programma van 14.00 tot 16.00 uur 
De jubileummiddag en opening van het nieuwe terrein is van 14.00 tot 16.00 uur bij Rijvereniging en Ponyclub Zelhem aan de kruising Stikkenweg/Pluimersdijk in Zelhem. Kijk voor meer informatie op de site en sociale media.


rijverenigingzelhem.nl

facebook.com/rijverenigingzelhem

www.instagram.com/rvenpczelhem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden