Kris Rewinkel (derde van links) met haar teamgenotes van de Emmense tennisclub Bargeres. Foto: Facebook/Rinske ter Welle
Kris Rewinkel (derde van links) met haar teamgenotes van de Emmense tennisclub Bargeres. Foto: Facebook/Rinske ter Welle

Kris Rewinkel tennist volgend seizoen eredivisie

Sport

HENGELO – Met het eerste damesteam van tennisclub Bargeres uit Emmen is de Hengelose Kris Rewinkel (15) zondagmiddag gepromoveerd naar de landelijke eredivisie. Het team van Rewinkel won dit seizoen alle wedstrijden en vrijwel altijd met grote overmacht. Ook de afsluitende wedstrijd – vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen – tegen Nootdorp werd zondag onder het toeziend oog van zo’n 450 toeschouwers met 6-0 gewonnen.

Door Luuk Stam

De promotie naar de eredivisie was al na drie enkelpartijen een feit. Nadat twee van haar teamgenotes hun enkelwedstrijden hadden gewonnen, haalde Rewinkel het voor het kampioenschap beslissende derde punt voor TC Bargeres binnen door haar tegenstandster met 6-2 en 6-1 te verslaan. Aan het eind van de middag won de Hengelose ook nog haar dubbelspelwedstrijd.
Rewinkel begon al op haar zesde met tennissen bij HTC Het Elderink in Hengelo. Al op haar twaalfde volgde ze trainingen op hoog niveau en nam ze deel aan de KNLTB Junior Ranglijst Toernooien. In Emmen kreeg de jonge Hengelose de kans om met leeftijdsgenoten in de hoofdklasse te spelen, alle speelsters in het vijfkoppige team zijn tussen de 14 en 18 jaar oud. Volgend seizoen vormen ze met afstand het jongste team in de eredivisie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden