Wedstrijdverslag SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen
Wedstrijdverslag SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom haalt vijf punten uit drieluik

Sport

Ploeg is al zes wedstrijden achtereen ongeslagen

STEENDEREN - Basteom heeft in drie wedstrijden binnen acht dagen, vijf punten toegevoegd aan het puntentotaal. Dat leek vooraf een moeilijke opgave, want de drie ploegen waartegen gespeeld moest worden staan allemaal hoger op de ranglijst. Daarnaast kreeg de ploeg ook nog te maken met blessures en een schorsing, iets wat de opdracht extra moeilijk maakte.

Allereerst was er op zondag 8 mei de uitwedstrijd tegen koploper Jonge Kracht uit Huissen. Basteom was gelijkwaardig aan de kampioenskandidaat, kwam weliswaar met 1-0 achter, maar de ploeg bleef geloven in een beter resultaat en dat kwam ook, toen Stijn Heitkönig in de slotminuut de gelijkmaker scoorde, 1-1.

Vervolgens was er midweekse wedstrijd op donderdag 12 mei thuis tegen Groessen, de nummer 3 van de ranglijst op dat moment.
Na een gelijkwaardige wedstrijd zat het ditmaal een keertje tegen, omdat direct na de 1-0 door Danny van Wilsem, Basteom met tien man kwam te staan, toen spits Huub Rutjes door de scheidsrechter met rood van het veld werd gestuurd. Basteom hield de voorsprong lang vast, maar in de 93ste minuut werd het toch nog gelijk door een strafschop voor Groessen, 1-1.

Zondag 15 mei moest er alweer gespeeld worden, ditmaal de uitwedstrijd tegen Doesburg, de nummer 5 van de ranglijst en waartegen de thuiswedstrijd met 1-2 verloren ging. Basteom deed het ook nu weer prima, want de wedstrijd eindigde in een eenvoudige 0-4 overwinning door doelpunten van Luuk Haggeman, Kaan Pak, Stijn Heitkönig en Noud Rutjes.

Volgende wedstrijd:
Donderdag 19 mei staat op het programma de wedstrijd Basteom - Elsweide, om 19.30 uur op sportpark Het Hooge Wessel te Steenderen. Beste supporters, kom ook dan weer de ploeg van trainer André Evers aanmoedigen.

Vervolgens staat op zondag 22 mei de thuiswedstrijd Basteom – Sprinkhanen op het programma. Aanvang 14.00 uur en ook op het eigen sportpark.

Tevens is het deze zondag Supersunday. Na afloop van de wedstrijd Basteom - Sprinkhanen zal onder leiding van een DJ de sfeer opluisteren met een paar fijne plaatjes. Alle teams, supporters en belangstellenden zijn hierbij uitgenodigd!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden