IDM Superbike rijder Rob Hartog.
Foto: Henk Teerink
IDM Superbike rijder Rob Hartog. Foto: Henk Teerink

Mooi motorweer tijdens IDC wegraces in Assen

Sport

ASSEN - De tweede wedstrijddag van het 2022 International Dutch Championship seizoen is op zaterdag 7 mei verreden onder droge en ideale weersomstandigheden. Dit in tegenstelling tot de onlangs verreden eerste ronde van het seizoen.

In Assen was het tijdens de twee kwalificatietrainingen in de Dutch Supersport Eddie de Boer die het snelst was en de pole voor zich opeiste. De Yamaha coureur bleef Finn de Bruin en Rick Kooistra voor. De Boer was bij de start het snelst weg en dook als leider de eerste bocht in voor Kooistra terwijl de als tweede gestarte De Bruin minder goed weg was en pas als zesde door de Strubben kwam. De Bruin begon vervolgens aan een indrukwekkende ‘inhaalrace’: al in de vierde ronde slaagde de Pearl Gebben Racing coureur erin de leiding over te nemen. De Bruin had net iets meer tempo dan zijn achtervolgers, reed ronde na ronde iets verder weg om uiteindelijk na tien ronden als winnaar te worden afgevlagd.

Tessels
Net als tijdens de eerste wedstrijddag was het bij de Dutch Superbike Wayne Tessels die tijdens de twee kwalificaties de lakens uitdeelde en het snelst was. De Druijff Racing Kawasaki coureur noteerde een snelste ronde en eiste daarmee zijn tweede pole van het seizoen op. Hij dook na de start als leider de eerste bocht in voor Ruurd van Roozendaal en regionale rijder Toine Gierkink. Het waren vervolgens Tessels en Gierkink die ronde na ronde afstand wisten te nemen van de rest van het veld. Tessels passeerde na tien ronden als winnaar de finish. Voor Gierkink was het nog even spannend, omdat hij een jumpstart bleek te hebben gemaakt waardoor hij een penalty van twintig seconden aan zijn broek kreeg. Maar de grote voorsprong van het tweetal op hun achtervolgers was voor Gierkink net voldoende om toch nog als tweede geklasseerd te worden.
Hessel Lubbers uit Hengelo Gld, vorige week nog te zien op de Varsselring, greep net naast het podium in de Dutch Pro Class 600. Hij werd keurig vierde. Vordenaar Niels Bikkel eindigde zijn eerste race van het seizoen op een achttiende plaats. Ardy Boers won de wedstrijd in deze categorie. Leon Deckers ging er met de winst vandoor in de Dutch Pro Class 1000. Niels Bikkel eindigde op een zestiende plaats.

Lausitzring
Afgelopen weekend van 6 t/m 8 mei werd op de Lausitzring in Duitsland de eerste race om het IDM kampioenschap gereden (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft). Hieraan doen vele Nederlanders mee die Internationaal willen rijden. Zo worden er races om het kampioenschap gereden in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Nederland. Scott Deroue (IDM Supersport 300) en Rob Hartog (IDM Superbike), beiden lid van de Hamove, rijden ook alle wedstrijden voor het kampioenschap. Hans Smees is al vele jaren werkzaam bij het Freudenberg KTM Team waarvoor dit jaar ook Deroue uitkomt. Rob Hartog rijdt voor het SWPN Yamaha Team. De trainingen voor de beide rijders verliepen prima en ze stonden er goed bij op de grid.
Bij de eerste race in de Supersport 300 op zaterdagmiddag gaf Deroue een zekere podiumplaats uit handen door een crash. De winst ging naar zijn Duitse teamgenoot Lennox Lehmann. De tweede race op zondag ging een stuk beter. Deroue streed de hele race om de overwinning, maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats achter winnaar Marvin Siedrath. Siedrath komt uit voor het RT Motorsport by SKM Kawasaki waar Rob Vennegoor mede-eigenaar van is. Rob Hartog moest op zondag tweemaal aan de bak en in de eerste race eindigde hij als zesde. Na een mindere start in race twee werd Hartog nu elfde. De winst ging tweemaal naar de Duitser topper Markus Reitenberger.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden