Het bestuur van de triatlon Hengelo: (v.l.n.r.) Gerbert Vossers, Jolanda Wissels, Alex Hendriks en Jan Plekkenpol. Foto: Ellen Somsen
Het bestuur van de triatlon Hengelo: (v.l.n.r.) Gerbert Vossers, Jolanda Wissels, Alex Hendriks en Jan Plekkenpol. Foto: Ellen Somsen

Eindelijk 30ste editie voor triatlon Hengelo

Sport

HENGELO - Tot tweemaal toe moesten ze alles afblazen. Maar dit jaar hoopt het bestuur dat het er eindelijk van gaat komen: de 30ste editie van de triatlon in Hengelo. De inschrijving is inmiddels gestart en de bestuursleden zijn alweer druk met de voorbereidingen aan de slag: routes uitzetten, contact opnemen met sponsoren, vrijwilligers en het zwembad. 

Voorzitter Jan Plekkenpol: “Het wordt tijd dat we allemaal weer in beweging komen! Vanwege corona waren sportverenigingen vaak dicht en was sporten soms lastig. Vooral voor jongeren is beweging een noodzaak. Dit jaar richten we ons dan ook speciaal op de jeugd.” Voor jongeren is dit jaar een speciaal parcours toegevoegd: 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Het is bedoeld als een soort ‘kennismakingsafstand’, om te kijken of je het leuk vindt om aan een triatlon deel te nemen. Je kunt zelfs meedoen met een gewone fiets. “Als er maar geen motortje in zit”, zegt Jan lachend.

Triatlon Hengelo wil zoveel mogelijk inwoners van Hengelo bij dit geweldige sportevenement betrekken. Jan: “We hopen ook op een groot publiek. We hebben bewust gekozen voor kleinere rondes, zodat de atleten vaker voorbijkomen. Dat maakt de wedstrijden nog spannender om naar te kijken. Ook de meeste vrijwilligers zijn lokaal. Het organiseren van een triatlon vraagt veel inspanning vooraf, maar ook heel veel handjes op de dag zelf. We hebben bijvoorbeeld veel tellers en verkeersregelaars nodig, om te zorgen dat de atleten de juiste afslagen nemen en wissels gesmeerd lopen. Prachtig om te zien wat een mooie samenwerking er in het dorp ontstaat.”

De organisatie wil de trio-triatlon ook meer promoten bij met name lokale bedrijven. Jan: “Hoe leuk is het om als bedrijf een aantal teams in te schrijven? Het zorgt voor een leuke energie onder het personeel en schept een band tussen medewerkers. Daarnaast draagt het ook bij aan de vitaliteit van je personeel!” Van hoofdsponsor Reiger suspension schreven zich bijvoorbeeld al veel medewerker voor deelname in. 

In 2022 start en eindigt de triatlon weer op het bekende terrein van zwembad het Elderink. “Het terrein van het zwembad is zeer geschikt”, aldus bestuurslid Gerbert Vossers. “Er is voldoende ruimte voor de wissels tussen zwemmen, fietsen en lopen. Het isgroot genoeg voor 400 deelnemers en heel veel publiek!” Annette Kok van stichting Zwembad Het Elderink is ook blij. “Fantastisch dat de triatlon weer op het zwembad is! Ook wij vragen onze vrijwilligers een bijdrage aan het evenement te leveren. Daarnaast is onze badmeester Frank natuurlijk aanwezig.”

Training vooraf
Deelnemers aan de triatlon kunnen zich vooraf voorbereiden op de wedstrijden. Er worden twee techniektrainingen aangeboden op het zwembad, om je eindtijd te verbeteren. Ook komt er nog een trainingswedstrijd, om het parcours te verkennen. De drie data worden aangekondigd op de website van de triatlon.

Inschrijven
Aanmelden voor de triatlon, individueel of als team, kan via de site. Deelnemers die in 2020 al inschrijfgeld hadden betaald en dat niet hebben teruggevraagd, hoeven niet opnieuw in te schrijven. Controleer dan wel of je naam op de inschrijflijst op de website staat. Wil je dit jaar liever aan een andere afstand deelnemen, neem dan even contact op met het bestuur.


triathlonhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant