Hermans/ Van Gaalen in actie tijdens Spaanse Grand Prix. Foto Rien Willems
Hermans/ Van Gaalen in actie tijdens Spaanse Grand Prix. Foto Rien Willems

Hermans/Van Gaalen naar 8e plaats

  Sport

Na de tweede WK wedstrijd in het Zuid-Franse Castelnau stond op 19 april de derde alweer op de kalender, dit keer in het Zuid-Spaanse Malpartida de Caceres. Toch weer zo'n 1000 kilometer rijden vanuit Zuid-Frankrijk en dat was te merken aan het deelnemersveld, slechts 21 teams. Wij (Koen Hermans/Kenny van Gaalen) mogen ons dan ook gelukkig prijzen dat we zulke dure en langdurige trips kunnen veroorloven dankzij onze sponsors.
Opnieuw troffen we een keihard circuit maar na onze opgedane ervaringen in Frankrijk wisten we snel raad met de bloedsnelle baan met tientallen springbulten. Bij de pre-kwalificatie reden we een mooie tiende tijd, hetzelfde deden we bij de kwalificatiewedstrijd voor de startplaatsen op zondag. Overigens hoefden we wegens het geringe aantal deelnemers geen kwalificatiewedstrijd te rijden maar alleen een manche om een plaats achter het starthek te bepalen.

We wisten snel raad met de bloedsnelle baan met tientallen springbulten.

Achtste in totaalstand
In de eerste manche vertrokken we rond de elfde plaats maar wisten die snel te verbeteren. We zaten in een groepje met Gert van Werven/Peter Beunk en Daniel Willemsen en qua tempo bleven we dicht bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk wisten Willemsen en Vanluchene ons te passeren maar met een achtste plaats waren we zeer tevreden. Van Werven/Beunk eindigden als negende.
In de tweede manche vertrokken we als zesde. Die plaats konden we lange tijd volhouden totdat Brown ons passeerde. Daarna was het lange tijd stuivertje wisselen met Willemsen en in de slotfase leken we verzekerd van een zevende plaats. Op de valreep wist Willemsen ons toch nog te passeren waardoor we opnieuw achtste werden. Dit keer net achter Van Werven/Beunk. In de totaalstand werden zij zevende, wij achtste.

Zeer tevreden over dit behaalde resultaat konden we maandagochtend beginnen aan een bijna 2000 kilometer lange terugreis naar Nederland. In de tussenstand om het WK klommen we weer twee plaatsen en weten ons ruimschoots te handhaven in de top tien.
Tussenstand WK zijspancross na drie wedstrijden:
1. Giraud/Musset F 137
2. Adriaenssen/van den Bogaart B 130
3. Bax/Stupelis NL/LV 114
4. Hendrickx/Mucenieks B/LV 114
5. Brown/Chamberlain GB 98
6. Daniel Willemsen/Bax NL 77
7. van Daele/Valcke B 77
8. Hermans/van Gaalen NL 68
9. Rozehnal/Rozehnal CZ 67
10. Burgler/Betschart CH 65
13. van Werven/Beunk NL 41
22. Marcel Willemsen/Sloot NL 9
25. Keuben/Keuben NL 6

Komende weken
Het blijkt dat de Achterhoekse sidecarteams goed meedoen op wereldniveau. Reden om eens een bezoekje te brengen aan een motorcross. Eerst wordt op 17 mei in Schopfheim de Grand Prix van Duitsland gereden, maar daarna zijn de wedstrijden dichterbij. Op 25 mei (2e Pinksterdag) is de GP Oldebroek in Overijssel (bij Zwolle). Een week later is op 31 mei de ONK in Halle, waar weer veel wereldtoppers aan de start zullen verschijnen. Moedig de Hengelose jongens aan, spektakel verzekerd!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden