Goed bezochte theatervoorstellingen over het Bijbelboek Marcus in Wichmond en Vorden. Foto: Paul Harmelink

Goed bezochte theatervoorstellingen over het Bijbelboek Marcus in Wichmond en Vorden. Foto: Paul Harmelink

Goed bezochte theatervoorstellingen over het Bijbelboek Marcus

Religie

WICHMOND/VORDEN – Op zondagavond 14 mei en op maandagavond 15 mei is respectievelijk in Wichmond en Vorden de theatervoorstelling Marcus opgevoerd. Het project was geïnitieerd door ds. Tim Wiersum uit Wichmond. Een enthousiaste groep toneelspelers bracht een mooie voorstelling.

Ruben den Hertog, ds. in Vorden, speelde de rol van Jezus. Het hartverwarmende applaus van het aanwezige publiek was welverdiend. Zowel de spelersgroep als het publiek was gemêleerd van samenstelling. 

Onder leiding van de Duitse regisseuse Dorothea Setzer was in enkele dagen een boeiende voorstelling ingestudeerd. Het Bijbelboek Marcus was de leidraad bij deze voorstelling. De dertien toneelspelers hebben hun rollen via improvisatie vormgegeven. Er werd niet gewerkt met vaste toneelrollen, noch met aankleding in stijl of een decor. 

De Protestantse kerken in Wichmond en Vorden vormden zelf het decor. Door de opstelling van de kerkbanken in een cirkel, ontstond er een mooi theater. Het aanwezige publiek volgde op die manier het zich voortrollende spel over het Marcus evangelie.

Zowel in Wichmond als Vorden was er oprechte lof voor de prestatie om met zo weinig voorbereidingstijd een dergelijk stuk op de planken te brengen. Het Marcustheater was een samenwerking tussen de Rooms-katholieke Sint -Willibrorduskerk uit Vierakker en de Protestantse kerken uit Wichmond en Vorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden