Stiltekring in Steenderen, met trompetspel door Marijke Schotman. Foto: Henk Knol

Stiltekring in Steenderen, met trompetspel door Marijke Schotman. Foto: Henk Knol

Ingetogen stiltekring Steenderen

Religie

STEENDEREN - Op zaterdag 17 september om 12.00 uur is voor het eerst een stiltekring voor de vrede georganiseerd in Steenderen door de plaatselijke kerken. De bedoeling van zo’n kring is om in stilte een statement te maken voor vrede. Laten zien solidair te zijn met alle slachtoffers van oorlog en geweld in de wereld. 

In heel het land werden op die dag en dat tijdstip stiltekringen georganiseerd. De organisatie Pax voor Vrede had hiertoe opgeroepen als startmoment van de landelijke Vredesweek, die duurt tot en met 25 september. Toen de stiltekring in Steenderen begon om 12.00 uur was het droog en zonnig, na een pittige regenbui. Na afloop begon het weer te regenen.
Zestien mensen hadden zich verzameld rond de vijver op de parkeerplaats bij de Coöp en enkele mensen sloten zich aan die boodschappen gingen doen of bleven staan kijken. Zij werden welkom geheten door Maria Schotman, waarna Marijke Schotman op de trompet speelde. Daarna was er vijf minuten stilte, een gedicht met de titel: Opstaan in stilte, weer vijf minuten stilte en ter afsluiting trompetspel. Het was een ingetogen samenzijn. Mooi om iets te kunnen doen in al je onmacht over het wereldgebeuren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden