Oogstdankviering bij de veldkapel aan de Vordenseweg. Foto: Liesbeth Spaansen
Oogstdankviering bij de veldkapel aan de Vordenseweg. Foto: Liesbeth Spaansen

Oogstdankviering: de traditie wordt voortgezet

Religie

BAAK/WICHMOND - De Oogstdankviering wordt gehouden op zaterdag 20 augustus, om 19.30 uur, in de open lucht, bij de veldkapel aan de Vordenseweg, tussen Baak en Wichmond.

Voorzitter van de LTO Noord afdeling West Achterhoek, Marja Hartman is blij dat de traditie kan worden voortgezet. “Ik hoop ook dit jaar weer de dienst te kunnen openen en sluiten.”
De viering heeft een oecumenisch karakter. Voorgangers zijn dit keer pastoraal medewerker Carin Timmerman van de Rooms-Katholieke parochie HH. Twaalf Apostelen, en dominee Hubertien Oostdijk van de protestantse kerk Steenderen.
Het thema van deze oogstdankviering 2022 is: Genieten. “We leven in een turbulente wereld waar veel op ons af komt. Dan is het de kunst om ondanks zorgen en ellende de momenten op te zoeken om te genieten. Wij willen er in onze dienst aandacht aan besteden.”

De veldkapel is gebouwd in oorlogstijd, in 1942. In die tijd werden er bij de kapel regelmatig vieringen in de open lucht gehouden. Maar ook na de oorlog bleef dit monument een plek van gebed en bezinning. Het wordt prachtig onderhouden en het ademt de liefde van de eeuwige.

Iedereen is van harte welkom bij deze oecumenische viering op deze prachtige plek te midden van het mooie platteland. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de St. Martinuskerk in Baak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden