Motortreffen in Joure-Hengelo, 2018. Foto: Deelnemer uit Joure

Motortreffen in Joure-Hengelo, 2018. Foto: Deelnemer uit Joure

Interkerkelijk motortreffen bij Varsselse molen

Religie

HENGELO - Het interkerkelijke motortreffen Joure-Hengelo vindt dit jaar plaats in Hengelo met een oecumenische openluchtdienst bij de Varsselse molen. Ds. Christien Ferrari komt in het weekend van 3 en 4 september met een klein groepje motorrijders naar Hengelo. Aan dit weekend is een oecumenische openlucht kerkdienst gekoppeld op het Hamove-terrein nabij de molen, of bij slecht weer binnen. Voorganger is Christien Ferrari. Iedereen is welkom voor deze kerkdienst zondag 4 september in het teken van ‘op weg zijn’. Aanvang 10.00 uur.

Motortreffen
Dit evenement ontstond in 2016. Een aantal mensen uit Hengelo ging met de motor naar Joure om een bezoek te brengen aan ds. Christien Ferrari in haar nieuwe standplaats. Christien was tijdens haar ambtsperiode in Hengelo een van de initiatiefnemers van de oecumenische motortoer op tweede pinksterdag vanuit de Raad van Kerken. In april 2018 bracht zij met een groep enthousiaste motorrijdende mensen uit Joure een tegenbezoek aan Hengelo. Het derde treffen, in het najaar van 2019, was weer in Friesland.
In september 2020 waren de Jousters uitgenodigd om naar Hengelo te komen voor het vierde treffen. Helaas kon deze ontmoeting vanwege corona twee jaar lang niet doorgaan. Ook lag er nog steeds een verzoek van de voormalig 4e-zondag commissie Veldhoek voor een openluchtdienst met Christien als voorganger. In 2022 gaat het motortreffen door. Twee vliegen in één klap.

Varsselse molen
Het programma voor het interkerkelijk motortreffen is volgens het gebruikelijke concept. De deelnemers uit Hengelo rijden de Jousters op zaterdag 3 september een eindje tegemoet, lunchen samen en gaan gezamenlijk via een mooie route naar gastgezinnen in Hengelo voor een gezellige avond. Op zondag 4 september is om 10.00 uur de openlucht dienst bij de Varsselse molen. Na het koffiedrinken worden de Jousters met een mooie route weer een eindje richting Noorden gebracht.

Wie doet er mee dit weekend of een gedeelte van het uitwisselingsprogramma? Van harte welkom! Aanmelding en info bij Chris en Henny Peelen via telefoon 462799 of mail cpeelen@live.nl, of bij Gerry Spekkink, telefoon 461146 of mail spekkinkgerry@gmail.com.

Die zondag is er geen kerkdienst in de Remigius- en in de Willibrordkerk in Hengelo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant