Zestien kinderen deden hun Eerste Heilige Communie in de Keijenborgse kerk. Foto: René Lovink
Zestien kinderen deden hun Eerste Heilige Communie in de Keijenborgse kerk. Foto: René Lovink

Eerste Heilige Communie in Keijenborg

Religie

KEIJENBORG - Zondagmorgen 22 mei deed het zonnetje zijn best. Het was feest in de kerk van Keijenborg. Hier ontvingen zestien kinderen uit de geloofsgemeenschappen de Vijfslag, Hengelo Gld. en Keijenborg/Zelhem deze morgen hun Eerste Heilige Communie. Dit alles, nadat corona dit twee jaar heeft doen besluiten uit te stellen. De kinderen hadden zich zelf voorgesteld aan de geloofsgemeenschap in de viering van 10 april 2022 en waren hun foto’s opgehangen aan een poort waar ze doorheen liepen.

De werkgroep Eerste Heilige Communie - Sylvia Jaaltink en Carmen Wullink - kregen medewerking van de school, zodat de voorbereidingen op de basisschool konden worden gehouden. De communicantjes hadden goed hun best gedaan, dat alles was ook te merken tijdens de feestelijke viering. De kinderen, die voor deze gelegenheid zelf de liederen verzorgden onder begeleiding van Gemma Huttinga en organist Ernest Koers zongen uit volle borst. Ze waren enthousiast.

De communicantjes hadden ook een goed eoel uit gekozen, waarvoor ze geld bij elkaar hadden gebracht door allerlei klusjes te doen zoals onder andere auto wassen, kamer op ruimen, grasmaaien en boodschappen doen.
De kerk was voor deze gelegenheid dan ook feestelijk versiert met ballonnen, bogen en bloemen. Ook de ouders waren hierbij ingeschakeld. De kerk was geheel gevuld met familie en gelovigen, dat gaf een ieder een goed gevoel. De viering werd voorgegaan door pastoor Scheve, samen met de werkgroep.

Na de viering werden door de ouders, de werkgroep hartelijk bedankt voor hun inzet en voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. De werkgroep bedankten op hun beurt pastoor Scheve, Gemma Huttinga, organist Ernest Koers en fotograaf René Lovink. Al met al kan er terug gekeken worden op een mooie geslaagde feestelijke viering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden