CDA Bronckhorst fractievoorzitter Rob Weverink. Foto: PR
CDA Bronckhorst fractievoorzitter Rob Weverink. Foto: PR

CDA-fractie Bronckhorst kiest Rob Weverink als nieuwe fractievoorzitter

Politiek

BRONCKHORST/KEIJENBORG - De CDA-fractie Bronckhorst heeft unaniem gekozen voor Rob Weverink als nieuwe fractievoorzitter en met Bengt Stegeman als zijn vervanger. Met deze jonge en ambitieuze fractievoorzitter in de persoon van Rob Weverink (37) uit Keijenborg is het CDA Bronckhorst klaar voor de komende periode in de Bronckhorster politiek.

Nadat Wilko Pelgrom was benoemd tot wethouder, heeft de CDA-fractie besloten de jonge en zeer ervaren Rob Weverink tot fractievoorzitter te benoemen. Rob is geen onbekende in de Bronckhorster samenleving met zijn ruim acht jaar ervaring als gemeenteraadslid en als bestuurder van diverse verenigingen in Keijenborg. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is hij gestart aan zijn derde periode in de gemeenteraad. Vanuit zijn achtergrond heeft hij veel kennis op het gebied van financiën en in het ruimtelijk domein. De afgelopen twee raadsperiodes heeft hij veel woordvoeringen op deze gebieden gedaan, en niet zonder succes! Daarnaast maakte hij deel uit van de auditcommissie, de agendacommissie, was voorzitter tijdens commissievergaderingen en onderhandelaar van de huidige coalitie. Met de keuze voor Rob heeft de fractie duidelijk de keus gemaakt voor een jong, ambitieus en getalenteerd leider.

Rob en zijn fractie hebben 6 van de 25 zetels in de Bronckhorster Raad. Het CDA Bronckhorst maakt deze periode weer deel uit van de coalitie en gaan op basis van het coalitieakkoord en haar eigen verkiezingsprogramma zich inzetten voor inwoners van Bronckhorst. Fractievoorzitter Rob: “We focussen ons deze periode op de leefbaarheid van het platteland en in de kernen zodat u optimaal kunt leven, wonen en werken in Bronckhorst. Bovendien moeten de diensten van de gemeente makkelijker en toegankelijker worden en gaan we natuurlijk verantwoord en doordacht de energievoorziening voor de toekomst vormgeven.”

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Jan Klein Lenderink, fractiesecretaris CDA Bronckhorst.


j.kleinlenderink@bronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden