Afbeelding

Geld lenen in Hengelo: Inwoners lenen 9% minder dan gemiddeld in Nederland

Partnerbijdrage

In Hengelo leenden mensen in 2022 gemiddeld 12.342 euro. Dat betekent dat Hengeloërs 9 procent lagere bedragen leenden dan de gemiddelde Nederlander. Gemiddeld werd er in 2022 door Nederlanders die een lening afsloten 13.595 euro geleend. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Hengelo leent vaak geld voor inboedel en verbouwen
De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke doelen inwoners van Hengelo een persoonlijke lening afsloten. Het aanvragen van een lening voor inboedel werd in Hengelo veel vaker gedaan dan in de rest van Nederland. Dit bestedingsdoel was goed voor 13,9 procent van de aanvragen, in heel Nederland lag dit op 6,9 procent van de aanvragen.

Naast de inboedel was verbouwen een populair bestedingsdoel in Hengelo met 15,4 procent van de aanvragen. Het landelijk percentage hiervan ligt op 14,7.

Relatief weinig leningen voor auto
“Een kleiner gedeelte van de leningen in Hengelo gaat naar een auto. Dit valt op, omdat relatief veel inwoners van Hengelo een auto bezitten,” zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl. Van de totale aantal leningen in Hengelo is 23,6 procent voor een auto bedoeld. Het landelijke gemiddelde ligt op 28 procent.

Tip! Een goedkope lening vinden in Hengelo? De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Door je lening te vergelijken, bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.

Dit artikel wordt u aangeboden door geld.nl. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden