Afbeelding
Foto: PR

Redenen om een tapijt professioneel te laten reinigen

Partnerbijdrage

Een tapijt is een prachtige toevoeging aan elk huis. Het voegt kleur en textuur toe aan de kamer en zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Helaas trekt een tapijt ook stof, vuil en allergenen aan en deze kunnen zich ophopen in de vezels. Dat is geen pretje, zeker niet als je ook nog last van allergieën hebt. Daarom is een tapijt laten reinigen belangrijk. Dit kun je door een specialist zoals Cinco Cleaning laten doen, zodat je er zeker van bent dat het ook echt schoon en fris wordt.

Waarom tapijt door specialist laten reinigen?

Er zijn verschillende redenen waarom Cinco Cleaning inschakelen voor het reinigen van je tapijt een slimme keuze is. Ten eerste heeft Cinco Cleaning de juiste apparatuur en materialen om het tapijt diep te reinigen. Cinco Cleaning is een familiebedrijf met ruim 30 jaar ervaring, daarnaast hebben ze de kennis en expertise in huis om te weten welke reinigingsmethoden het beste werken voor verschillende soorten tapijt en vervuiling.

Een ander voordeel van het inhuren van Cinco Cleaning is dat ze het tapijt kunnen reinigen zonder het te beschadigen. Sommige reinigingsmethoden kunnen de vezels van het tapijt namelijk beschadigen en permanente vlekken veroorzaken. Dit is uiteraard erg zonde van jouw kostbare tapijt! 

Verder kan een specialist het tapijt volledig reinigen en laten drogen, waardoor het risico op schimmelvorming wordt verminderd. Wanneer tapijten niet volledig worden gedroogd na het reinigen, kan er vocht achterblijven dat schimmelgroei kan veroorzaken. Daarom heeft Cinco Cleaning speciaal apparatuur en een droogkamer om het tapijt grondig te drogen, waardoor dit risico wordt geminimaliseerd.

Hoe gaat het tapijt professioneel reinigen in z’n werk?

Als eerste stap wordt er een tapijtanalyse gedaan. In deze stap wordt gekeken van wat voor materiaal het tapijt gemaakt is en wordt er bepaald welke reinigingsmiddelen er moeten worden toegepast. Een wollen tapijt heeft bijvoorbeeld een ander schoonmaakmiddel nodig dan een katoenen of synthetisch tapijt. Ook wordt er een kleurentest gedaan om te voorkomen dat de kleuren van het tapijt gaan overlopen tijdens het schoonmaakproces. 

Het reinigingsproces begint altijd met kloppen. Het tapijt wordt dan geklopt in een speciale klopmachine, waardoor al het losse vuil (stof, haren, zand) los komt. Daarna wordt het tapijt gereinigd en uitgespoeld. Zijn er hardnekkige vlekken in het tapijt, dan krijgen deze een speciale vlekkenbehandeling. Als laatste stap wordt het tapijt in de droogkamer gehangen om te drogen. Is het tapijt schoon en droog? Dan wordt het tapijt weer netjes bij jou thuis bezorgd en kun je weer genieten van de warme gezelligheid die het tapijt met zich meebrengt!

Dit artikel wordt u aangeboden door Cinco tapijt en meubelreiniger. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant