Afbeelding

Hoe verkoop jij gouden items?

Partnerbijdrage

Goud is een edelmetaal, dat waardevast is. Om deze reden is goud waardevol om in te handelen, en voor jou dus om het te verkopen. Toch is het voor veel mensen onduidelijk hoe zij hun goud kunnen verkopen. Daarom leggen wij jou graag uit wat de beste manier is om goud in te wisselen en waar jij op kan letten. Zo kunnen wij hopelijk voorkomen dat jij jouw goud inwisselt voor een oneerlijke prijs.

Geen postzending|
Iets wat je sowieso niet moet doen als jij jouw gouden items wilt verkopen, is het zenden via de post. Je hebt dan namelijk geen enkele vorm van controle over het proces. De verkoper kan gemakkelijk liegen over zaken, zoals het gewicht en de waarde. Daarnaast is er een grote kans dat goud kwijt raakt in de post. Het is al vervelend als jij een brief kwijt raakt, maar gouden items van veel waarde kwijt raken in de post is nog veel vervelender.

Blijf aanwezig bij de taxatie
Als jij gouden items laat taxeren is het belangrijk dat jij aanwezig bent tijdens het proces. Let goed op en stel vragen als zaken jou onduidelijk zijn. Als jij aanwezig blijft tijdens de taxatie zelf kun je zien wat er met jouw gouden items gebeurt. Ook kan jouw gouden item niet verloren raken op een of andere manier. Een betrouwbare partij waar je goed terecht kan is bij Feddema.nl. Dit goud- en zilver inwisselbedrijf is gevestigd in Drachten. 

Lees je in
Door vooraf jezelf in te lezen, weet jij wat je ongeveer kan verwachten. Vergelijk jouw kennis met de kennis van de taxateur. Bij vragen kun je uiteraard bij de taxateur vragen om uitleg. Onthoud in alle gevallen dat het belangrijk is om naar je onderbuikgevoel te luisteren. Heb jij een onveilig gevoel bij een taxateur? Verkoop dan niet jouw goud aan deze man of vrouw, maar kies dan een andere partij.

Hou het veilig
Mede omdat goud een goede waarde heeft, is het erg geliefd bij dieven. Zorg ervoor dat als jij met goud op pad gaat, dat dit veilig is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het goud niet zichtbaar is tijdens het vervoer en er niet te veel mensen weten dat jij met goud onderweg bent. Zeker als jij een wat grotere hoeveelheid aan gouden items met veel waarde bij je hebt, is het verstandig om toch een beetje voorzichtig te zijn.

Dit artikel wordt u aangeboden door Feddema.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant