Foto: PR
Foto: PR

Besparen op je internet abonnement in Bronckhorst?

Partnerbijdrage

Maandelijks gaat er heel wat geld op onze rekening naar vaste lasten. En daar wil je vast wel graag op besparen? Maar aangezien zowel de boodschappen als energie de afgelopen tijd flink duurder zijn geworden, kan dat besparen nog wel eens lastig zijn. Zit je momenteel niet gebonden aan een vast contract voor internet? Grote kans dat je daar nog wel een graantje mee kunt pikken. We vertellen je hoe het zit.

Nieuwe klanten aantrekken
Wie eenmaal klant is die gaat niet zo snel weg, zo denken veel internet providers. Daarom leggen ze nieuwe klanten flink in de watten met welkomstkorting. Laat je aantrekken en ontvang korting die oploopt tot wel 50%. Nadat de welkomstkorting, die meestal een jaar duurt, niet meer van toepassing is, ga je de volle mep betalen (reguliere tarief). Dat is dan weer opnieuw het moment om over te stappen, om steeds weer van welkomstkorting te profiteren. Je maakt gebruik van de overstapservice, waardoor je bij overstap normaal gezien geen dag zonder internet zit.

Honderden euro’s per jaar
Dat overstappen kan je in praktijk honderden euro’s per jaar besparen. De korting komt namelijk neer op een bedrag tot zo’n €30 per maand. De aanbiedingen zijn wisselend en verschillen per moment en provider, maar je krijgt in ieder geval normaal gezien altijd korting bij een Ziggo, KPN, Delta en T-Mobile abonnement. Neem eens een kijkje op ProviderCheck.nl om aan de hand van het invullen van je postcode, alle deals te zien op jouw adres. Scheelt je veel tijd, omdat je zo niet alle aanbieders handmatig hoeft af te struinen.

Sneller internet ook mogelijk
Door die flinke korting kun je mogelijk voor minder geld een sneller abonnement in de wacht slepen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor glasvezel, waarbij download- en uploadsnelheid gelijk zijn en waarbij je geniet van uiterste stabiliteit. Sneller internet kan handig zijn in een tijd waarin we online steeds actiever worden. Door gelijktijdig streamen, e-mailen, videobellen, het gebruik van smart apparatuur, et cetera, kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. Controleer eenvoudig of glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is.

Glasvezel breed beschikbaar
Of de meeste mensen op korte termijn op glasvezel overstappen, dat valt nog af te wachten. De prijzen liggen relatief wat hoger dan wanneer je kiest voor het standaard VDSL. Feit is dat het al een tijdje beschikbaar is in gemeente Bronckhorst. Zo had in 2019 al een derde van de inwoners in het buitengebied toegang tot dit razendsnelle internet. In 2020 werd de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine kernen van gemeente Bronckhorst gestart. Als je nu tevreden bent over je snelheid dan kun je natuurlijk nog best even wachten met zo’n glasvezel abonnement, maar net wat je voorkeur geniet.

Televisie in plaats van glasvezel
Als je aan het twijfelen bent of je meer gaat betalen voor een sneller glasvezel abonnement, overweeg dan ook meteen of je die centen misschien liever besteedt aan televisie. Wie namelijk internet met een tv-abonnement combineert die ontvangt naast extra hoge korting ook nog gratis extra’s. Zo maak je bijvoorbeeld een jaar gebruik van streamingsdiensten als Canal+ Films & Series, F1 TV, Starzplay en FilmBox. Ook cadeaus als gratis smartwatches, wifi-boosters en televisies komen nog wel eens in het aanbod voorbij. Check het zelf in de vergelijker ProviderCheck en beslis wat voor jou de meest aantrekkelijke deal is.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden