Afbeelding
Foto:PR

De waarde van de notaris wordt onderschat

Partnerbijdrage

Het lijkt erop dat we niet graag aandacht besteden aan documenten, aktes en juridische overeenkomsten. Terwijl je er helemaal niet zoveel tijd aan kwijt bent wanneer je de juiste notaris inschakelt. Bovendien heb je er een hoop profijt van wanneer je alles goed geregeld hebt. Een notaris bekleedt in Nederland een juridisch ambt en speelt een essentiële rol in de samenleving. Helaas maakt niet iedereen hier optimaal gebruik van. Dat heeft in bepaalde gevallen vervelende consequenties. Daarom loont het absoluut de moeite om met een notaris om tafel te zitten en ervoor te zorgen dat jij alles tot in de puntjes georganiseerd hebt.

De diensten van een notaris geven rust

Vergeet voor even de financiële en juridische voordelen die een notaris biedt. Denk in plaats daarvan even aan je eigen gemoedsrust. Wanneer je weet dat je juridische en financiële zaken in orde zijn, geeft dat mentale rust. Je bent meer ontspannen en geniet meer van het leven. Laten we eerlijk zijn, dat is zeker een bezoek aan de notaris waard. Daarbovenop vallen de tarieven van notarissen erg mee wanneer je ze vergelijkt en op basis daarvan een keuze maakt.

Voorkom gesteggel over je financiën

Steeds minder koppels stappen in het huwelijksbootje. Dat is op zich geen punt en iedereens eigen keuze. Maar het heeft wel juridische en financiële gevolgen. Wanneer je van plan bent om jullie leven samen door te brengen, is het risicovol om dit zonder schriftelijke overeenkomst te doen. Een samenlevingscontract en een geregistreerd partnerschap bieden uitkomst. Hierin profiteer je van veel voordelen terwijl je niet hoeft te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan het delen en erven van eigendommen en het samen opvoeden van kinderen. Een notaris maakt je wegwijs en adviseert zodat jij de juiste keuzes maakt.

Regel de aankoop en overdracht van een koopwoning

Zonder notaris is het onmogelijk om een huis te kopen. Daardoor komt een groot deel van de bevolking bij een notaris terecht. Zij nemen de juridische zaken uit handen en zorgen ervoor dat de overdracht van het eigendom rechtsgeldig is. Jammer genoeg nemen te weinig mensen contact op met een notaris voor andere juridische documenten, zoals je testament.

Het geldig maken van je testament is een taak van de notaris

Niemand denkt graag na over zijn of haar eigen overlijden. Maar voor je nabestaanden is het wel belangrijk. Hiermee voorkom je geruzie over financiën en ander bezit. Jammer genoeg zien we regelmatig dat familieleden onderling langdurig bakkeleien over de erfenis. In sommige gevallen leidt dit ertoe dat de band onherstelbaar beschadigd is. Ontzettend zonde, want dit was allemaal eenvoudig te voorkomen door een bezoek te brengen aan een notaris.

Dit artikel wordt u aangeboden door DeGoedkoopsteNotaris.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden