Afbeelding
Foto: PR

Een koelwagen kopen of leasen?

Partnerbijdrage

Op het gebied van bedrijfswagens is er vandaag de dag van alles mogelijk. Bedrijfswagens zijn er bijvoorbeeld in verschillende soorten. U kunt een standaard bestelbus kopen, maar ook voor een koelwagen kiezen. De laadruimte van laatstgenoemde bedrijfsauto wordt gekoeld, waardoor hij geschikt is voor het vervoeren van verse producten. Heeft u een koelwagen nodig? Dan kunt kiezen voor kopen of leasen. Veel mensen twijfelen tussen deze twee mogelijkheden. In deze tekst helpen wij u een keuze te maken.

Voor- en nadelen van een koelwagen kopen

Voordat we naar leasen kijken, richten we ons eerst tot een koelwagen kopen. Om te bepalen of dit interessant is, lichten we de grootste voordelen van kopen hier voor u uit. Wanneer u een koelwagen koopt, wordt het voertuig eigendom van uw bedrijf. De bedrijfswagen komt hierdoor op de balans van uw onderneming te staan, waardoor u mogelijk in aanmerking komt voor aftrekposten. Daarbij komt dat u de koelwagen af kunt schrijven als u hem koopt.

Eén van de nadelen van een koelwagen kopen is dat u het hele bedrag in één keer neer moet tellen. Omdat een koelwagen vaak niet goedkoop is, moet u met een flinke zak geld over de brug komen. Ontbreekt het u aan de financiële middelen? Schuif de aankoop van een koelwagen dan niet direct op de lange baan. U kunt namelijk op zoek gaan naar een koelwagen occasion. Voor een tweedehands koelwagen betaalt u aanzienlijk minder dan voor een nieuwe. Dit komt doordat het voertuig al door een ander gebruikt is. Toch betekent dit niet per definitie dat een tweedehands koelwagen ook van mindere kwaliteit is. De meeste occasions kunnen namelijk nog prima een aantal jaar mee.

Redenen om voor leasen te kiezen

Wilt u graag in de nieuwste koelwagen rijden? Dan kunt u deze waarschijnlijk nog niet tweedehands kopen. Als u de bedrijfswagen te duur vindt, biedt leasen uitkomst. Bij leasen betaalt u het bedrag voor de koelwagen namelijk niet in één keer. U betaalt iedere maand een gedeelte van het aankoopbedrag aan de leasemaatschappij. Leasen brengt ook nadelen met zich mee. Zo sluit u een contract af voor het leasen van een auto. Het is vaak lastig om onder dit contract uit te komen.

Waar koopt u een koelwagen?

Gaat uw voorkeur toch uit naar kopen? Dan bent u mogelijk benieuwd waar u een koelwagen koopt. Als u een nieuwe wilt kopen, kunt u zich het beste tot een gespecialiseerde verkoper richten. Zij kunnen u vast en zeker aan een geode koelwagen helpen. Gaat uw voorkeur uit naar een tweedehands koelwagen? Kijk dan eens naar de bedrijfswagens van DUTCH Vans. Hier vindt u overigens niet alleen koelwagens, maar ook andere tweedehands bedrijfsbussen.

Dit artikel wordt u aangeboden door DUTCH Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden