Dit zijn de meest gewilde banen van de toekomst

Partnerbijdrage

Op zoek naar een baan? Deze banen van de toekomst zijn het meest gewild
Zoek je een vacature in Amersfoort en ben je benieuwd wat de meest gewilde banen van de toekomst zijn? De technologie is volop in ontwikkeling. Door nieuwe technologieen en automatisering verdwijnen er banen, hoewel er ook weer nieuwe banen bijkomen. Welke banen bieden het meeste perspectief voor de toekomst? Wij hebben de meest gewilde banen van de toekomst voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en kom erachter welke banen zitten te springen om mensen.


Medische banen
Er komen volop vacatures in de medische beroepen bij. Er wordt namelijk een tekort verwacht aan verschillende medische functies, zoals laboranten, praktijkassistenten, artsen, verpleegkundigen, psychologen en fysiotherapeuten. Er zal vooral een grote vraag zijn naar verpleegkundigen. Met deze baan heb je dan ook veel zekerheid op werk.
Technische banen
In de technische sector is er een grote krapte en deze krapte zal enkel toenemen. Mocht je een technische studie gedaan hebben of beschikken over een technisch beroep, dan zit je in de technische sector zeker goed. In de toekomst zal er veel meer behoefte zijn aan automonteurs, bouwkundigen, elektromonteurs, elektriciens en architecten. Ingenieurs zullen hierbij het snelst aan werk komen.

ICT
Als je verstand hebt van ICT, dan is het zeker aan te raden de ICT banen in de gaten te houden. ICT-medewerkers zijn op dit moment moeilijk te vinden, waardoor er verschillende vacatures zijn. Er wordt vooral gezocht naar software- en applicatieontwikkelaars en data scientists. Ook cyber security experts zullen snel aan de bak kunnen komen.

De bouw
Ook in de bouw zal er in de toekomst volop werk zijn. Wanneer de economie groeit, merkt de bouwsector dit als eerste. Er zal steeds meer de focus worden gelegd op duurzaam bouwen. Wanneer je over goede ideeën hierover beschikt, zullen veel opdrachtgevers met jou in zee willen gaan. Er zal ook veel worden gezocht naar goede bouwvakkers.

Het onderwijs
Zoek je een baan die gewild is in de toekomst, dan zit je zeker goed in het onderwijs. Veel leerkrachten zullen de komende jaren met pensioen gaan. Hierdoor neemt de vraag naar goede docenten toe. Er wordt vooral een tekort verwacht aan leraren basisonderwijs en een tekort op het middelbaar onderwijs voor de vakken Duits, scheikunde, natuurkunde en wiskunde.

Weet jij al welke baan van de toekomst het beste bij jou past?

Dit artikel wordt u aangeboden door werkzoeken.nl. RijbewijskeuringsArts.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden