Afbeelding
Foto: PR

Auto van de zaak? Hoe kan je deze het beste verzekeren?

Partnerbijdrage

Veel bedrijven hebben één of meerdere auto’s van de zaak. Dit is bijvoorbeeld handig als jouw personeel dagelijks op bezoek gaat bij klanten. Als je bedrijfsauto’s gebruikt, hoeven werknemers hun eigen auto hier niet voor te gebruiken. Sta je op het punt om een auto voor jouw bedrijf te kopen? Zorg er dan voor dat deze goed verzekerd is voordat iemand er de weg mee op gaat. Probleem is alleen dat veel ondernemers niet weten hoe zij dit aanpakken. Daarom vertellen wij jou hier hoe je een auto van de zaak het beste kunt verzekeren.

Particuliere of zakelijke autoverzekering?

Vaak wordt gedacht dat een auto van de zaak alleen maar zakelijk verzekerd kan worden. Als het voertuig op naam van jouw bedrijf staat, is dit inderdaad het geval. Je ontkomt dan niet aan een zakelijke autoverzekering. Toch kun je een auto van de zaak in sommige gevallen ook particulier verzekeren. Hiervoor moet je de auto op jouw naam zetten en niet op naam van jouw bedrijf. Een zakelijke auto particulier verzekeren kan overigens alleen als je de auto minder dan een vastgesteld aantal kilometer per jaar privé gebruikt. Bij de meeste verzekeraars ligt deze grens rond de 25.000 kilometer. Rijd je meer? Sluit dan een zakelijk verzekering voor jouw auto af.

Kies een passende dekking

Weet je inmiddels of je jouw auto zakelijk of particulier wilt verzekeren? Dan ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk ook nog een dekking kiezen. Verzekeraars maken wat dat betreft geen onderscheid tussen particuliere en zakelijke auto’s. In beide situaties kun je namelijk uit drie dekkingen kiezen. Hieronder lichten we ze kort toe:

- Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit is de minimale verzekering die je voor een auto van de zaak af moet sluiten. Je bent in dat geval verzekerd voor schade die je met de auto bij anderen aanricht. Zowel schade aan personen als schade aan spullen van anderen valt binnen de dekking van deze verzekering.

- WA + Beperkt Casco

Net iets uitgebreider dan een WA-verzekering. Met WA + Beperkt Casco verzeker je namelijk ook schade aan een auto van de zaak. Het gaat hierbij om schade door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en natuur, ruitschade en botsingen met loslopende dieren.

- WA + Volledig Casco

De meest uitgebreide verzekering voor een auto van de zaak. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade door vandalisme, aanrijding of botsing. Vandaar dat deze verzekering ook wel bekend staat als allrisk autoverzekering.

Neem de leeftijd van de auto als uitgangspunt

Wil je jouw zakelijke auto verzekeren maar weet je niet wat de beste dekking is? Neem de leeftijd van de auto dan als uitgangspunt. Als de auto jonger dan 6 jaar is, heeft een allrisk autoverzekering de voorkeur. Zakelijke auto’s van 6 tot 10 jaar kun je het beste verzekeren met WA + Beperkt Casco. Voor auto’s ouder dan 10 jaar volstaat een WA-verzekering over het algemeen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Interpolis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden