Foto: PR

Waarom een kunstkerstboom?

  Partnerbijdrage

Niet meer van echt te onderscheiden tegenwoordig: de kunstkerstboom. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen overgaan tot aanschaf van een kunstboom. Een nadeel kan zijn: de aanschafprijs, een kunstboom is duurder. Na enkele jaren verdien je dit echter ruimschoots terug.

Minder echt?

Sommige mensen vinden een kunstkerstboom ‘minder echt’. Ze vinden het bijvoorbeeld jammer dat je een kunstkerstboom niet ruikt. Een geurkaars met dennengeur of een spuitbus met geur, biedt hier uitkomst. Dat de boom er ‘nep’ uit zou zien, is ook een argument wat je soms hoort om mensen te overtuigen van de aanschaf van een ‘echte’ kerstboom. Dit ondervang je door te gaan voor kwaliteit. Een goede kunstkerstboom is nauwelijks van een echte te onderscheiden.

Milieu

Het grootste voordeel van een kunstboom is uiteraard dat het beter is voor het milieu. Er hoeft geen boom voor te worden gekapt. Het is zeker de moeite waard om bij de aanschaf van je kunstboom wat research te doen. Er bestaan tegenwoordig exemplaren die volledig of grotendeels gemaakt zijn van afvalmateriaal. Hoe gaaf is dat, een gerecyclede boom. In deze tijd, waarin duurzaamheid steeds meer onze keuzes bepaalt, is dat absoluut een groot voordeel.

Voordeliger

Een ander voordeel is, dat het uiteindelijk goedkoper is. Een simpele rekensom laat zien dat je beter een kunstboom kunt aanschaffen dan jaarlijks een echte kerstboom kopen. Stel, je koopt een goede kunstboom voor 100 euro. Je kunt hier 20 jaar lang plezier van hebben, dit komt neer op 5 euro per jaar. Voor dat bedrag koop je nog niet eens een dennentak, laat staan een echte kerstboom. Zeker als je een boom met kluit wilt hebben betaal je toch al gauw tussen de 20 en 60 euro voor het kleinste exemplaar. Kortom, na 4 jaar kun je de kosten er uit en kost je kerstboom je niets meer.

Praktisch

Een volgend voordeel is van praktische aard. Je haalt de kerstboom van zolder op een moment dat het jou uitkomt. Je hoeft niet eerst met de auto naar het tuincentrum om een boom. Je hebt ook minder troep, geen last van uitvallende dennennaalden. Als je de boom zat bent hoef je hem niet buiten te dumpen in de hoop dat iemand hem ophaalt, maar berg je hem gewoon weer op tot volgend jaar.

Mooi

Tot slot, een kunstkerstboom is altijd mooi. Je kunt hem vol hangen met versiering, helemaal naar eigen smaak optuigen en hij valt niet uit, maar blijft schitterend middelpunt van je woonkamer. Als je wilt kun je hem zelfs het hele jaar laten staan.

Aarzel niet, bestel nu een kunstkerstboom en ga duurzaam voor sfeer, warmte en gezelligheid in huis!

Dit artikel wordt u aangeboden door Kerstsfeerdirect. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden