Foto: PR

4 Tips bij het kiezen van een verzuimverzekering

  Partnerbijdrage

Een verzuimverzekering is erg belangrijk, al helemaal anno 2021. Door de corona pandemie kan het voorkomen dat werknemers langdurig uit de roulatie zijn en hier wilt u zich als bedrijf natuurlijk wel op voorbereiden. Dit kunt u doen door een verzuimverzekering af te sluiten. Maar waar moet u nu op letten voordat u een verzuimverzekering afsluit? Welke verzekering geschikt is voor uw bedrijf hangt namelijk af van meerdere factoren. Om u een beetje op weg te helpen hebben wij 4 tips bij het kiezen van een verzuimverzekering op een rij gezet.

  1. Bekijk de situatie van uw bedrijf

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering is het belangrijk om een realistisch beeld te hebben over de situatie van uw bedrijf. Heeft uw bedrijf niet zoveel werknemers en tevens niet veel liquide middelen. Dan is het verstandig om een conventionele verzuimverzekering af te sluiten. Heeft uw bedrijf wel veel financiële middelen en zijn er veel werknemers werkzaam, dan is een zogeheten stop loss verzuimverzekering wellicht een verstandige keuze.

  1. Vul de gegevens correct in

Voordat u een offerte zult ontvangen van een verzekeringsmaatschappij, zult u enkele gegevens moeten verschaffen. Denk bijvoorbeeld aan de verzuimadministratie of verzuimrapportages van de afgelopen drie jaar. Het is essentieel dat u correcte cijfers aanlevert. Incorrecte data geven namelijk een vertekend beeld en zorgen ervoor dat u een offerte ontvangt die uiteindelijk niet geldig zal zijn. In het slechtste geval ontvangt u dan helemaal geen dekking en dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. 

  1. Kijk verder dan alleen de prijs

Allereerst kijkt u natuurlijk naar de prijs van de verzekering. Maar ons advies? Kijk verder dan alleen de prijs. De prijs is weliswaar een belangrijk aspect, maar kijk ook verder. Want wat krijgt u precies voor de betaalde premie? Zijn de werkgeverslasten bijvoorbeeld inbegrepen? Of de kosten voor re-integratie? Of wordt dit op een andere manier berekend? Blijft de premie gelijk gedurende de looptijd van het contract? Of wordt deze verhoogd na het eerste jaar? Allemaal dingen om goed door te nemen om uiteindelijk een goed doordachte keuze te maken.

  1. Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen 

Heeft u voor uzelf duidelijk naar wat voor verzekering u op zoek bent? Dan raden we u aan om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Neem deze zelf (of samen met een adviseur) door en maak een lijstje met de favorieten en vraag hier een offerte aan. Ook online kunt u veel informatie vinden. Online is het mogelijk verzekeringen te vergelijken op bijvoorbeeld www.hrnavigator.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden over verzuimverzekeringen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door HR Navigator. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden