De weg naar besparing: de voordelen van een laadpaal aan huis

  Partnerbijdrage

Als eigenaar van een elektrische auto kun je op verschillende plekken laden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te laden aan een openbare laadpaal. Echter, is laden aan een openbare laadpaal in vele gevallen niet de meest efficiënte manier van laden. Een laadpaal thuis daarentegen biedt een tal van voordelen waardoor het laden van jouw elektrische auto een stuk makkelijk wordt. De onafhankelijkheid die je ervaart met een eigen laadpaal is één van de redenen om te kiezen voor een laadpaal aan huis, maar zo zijn er nog veel meer redenen. In dit artikel lees je over de voordelen van het aanschaffen van een laadpaal aan huis.

Gemak en weinig zorgen 
Om te beginnen zorgt een laadpaal aan huis voor meer gemak. Wanneer je een laadpaal aan huis hebt, betekent dit dat er altijd een plek is om jouw auto te laden. Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt namelijk gestaag toe, wat ertoe kan leiden dat niet altijd plek is bij openbare laadpalen en je moet wachten om de auto te laden. Daarnaast biedt het hebben van een laadpaal aan huis altijd de mogelijkheid om ’s nachts te laden. Aangezien het laden van een elektrische auto, in vergelijking tot het tanken van brandstof, langer duurt, is de mogelijkheid om ’s nachts te laden het meest efficiënt. Hierdoor rijd je elke ochtend met een gerust hart (en een volle accu) naar je werk. In sommige gevallen kan het ook een stuk goedkoper zijn om ’s nachts te laden, denk bijvoorbeeld aan daluren bij de energieleverancier.

Geld besparen
Naast het gemak dat een laadpaal aan huis oplevert, bespaar je er ook geld mee. Thuis opladen kost namelijk aanzienlijk minder dan laden op openbare laadplekken. Dit heeft ermee te maken dat het energietarief aan huis constant blijft, terwijl deze bij openbare laadpalen kan fluctueren. De kosten voor laden aan huis variëren tussen de 21 a 35 cent per kWh, terwijl het laden bij openbare laadvoorzieningen ongeveer 30 a 59 cent per kWh kost. De kans dat je voor openbaar laden meer betaald is dus relatief groot.

Het gebruik van zonne-energie
Met een laadpaal thuis kun je dus flink besparen. Sterker nog, door de installatie van een laadpaal te combineren met het plaatsen van zonnepanelen, wordt het zelfs mogelijk om bijna gratis te laden. Door zonnepanelen aan te sluiten op de laadpaal, wordt de auto geladen middels het gebruik van zonne-energie. Hiermee bespaar je niet alleen maar een hoop laadkosten, maar belast je het milieu ook een stuk minder. Deze groene investering is dus voordelig voor het milieu én voor je portemonnee!

Ben je benieuwd welke laadoplossing het meest geschikt is voor jouw situatie? Ga dan in gesprek met een expert, zoals de experts van 50five. Zij kunnen jou alles vertellen over laadoplossingen en nemen ook de installatie van een laadpaal uit handen, zodat je optimaal gebruik kan maken van jouw elektrische auto. Ben jij al overtuigd van de voordelen van een laadpaal aan huis?

Dit artikel wordt u aangeboden door 50five. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden