Afbeelding

Samsung Galaxy Z Fold3 en Samsung Galaxy Z Flip3: wat zijn de verschillen?

Partnerbijdrage

In augustus presenteerde Samsung haar twee nieuwste smartphones, de Samsung Galaxy Z Fold3 en Samsung Galaxy Z Flip3. Deze indrukwekkende telefoons met uitklapbaar scherm zijn vele malen steviger dan hun voorgangers en beschikken over indrukwekkende specs. Wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee opvouwbare smartphones? En hoeveel gaan ze kosten?

De nieuwste opklapbare telefoons van Samsung
Samsung verkoopt al opklapbare telefoons sinds 2019 en waar aan de eerste modellen nogal wat mankeerde, zijn de nieuwe generatie modellen gelukkig een stuk kwalitatiever. Het gigantische tech merk heeft twee uitzonderlijke modellen uitgebracht waar menig tech fan helemaal weg van is. Interesse in de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold3 is gigantisch! In dit artikel zullen we beide telefoons uitgebreid bespreken en de specificaties doornemen. 

De Samsung Galaxy Z Fold3
Allereerst beginnen we met de Samsung Galaxy Z Fold3. Deze waterdichte, ijzersterke opvouwbare telefoon beschikt net als de Samsung Galaxy Flip3 over een zogeheten ‘IPX8 certificatie. Dit houdt in dat de telefoon zonder problemen bijvoorbeeld een fikse stortbui kan overleven. Ook heeft de telefoon een behuizing van ‘Gorilla Glass Victus’ wat ervoor zorgt dat stoten en vallen (van kleine hoogtes) geen probleem zijn. Ook het uitklapsysteem is een stuk steviger dan bij de vorige modellen. Zo claimt Samsung dat de telefoon zo’n 200.000 keer open en dichtgevouwen kan worden voordat er problemen ontstaan.

De specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold3

Hieronder een lijst met specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold3:

 • Het scherm (of de schermen)
  De Samsung Galaxy Z Fold3 beschikt over meerdere schermen. Het scherm aan de buitenkant is 6,2 inch en wanneer je de telefoon openklapt kun je genieten van een scherm van maar liefst 7,6 inch.
 • De super snelle processor
  De Samsung Galaxy Z Fold3 beschikt over een zogeheten ‘Snapdragon 888 processor’. Met maar liefst 12 GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte.
 • Camera’s
  De telefoon beschikt achterop over maar liefst 3 camera’s van elk 12MP.

Verder ondersteunt de Samsung Galaxy Z Fold3 het gebruik van de S pen, wat natuurlijk erg handig is met zo’n groot scherm. Het toestel draait op Android 11 en krijgt voor langere tijd updates. Een van de meest handige functies van de Samsung Galaxy Z Fold3 is de ‘split-screen’ functie op het grote scherm van 7,6 inch. Op deze manier kun je eenvoudig meerdere apps tegelijkertijd op je scherm open hebben en door middel van de S pen (of met je vingers) multitasken. Daarnaast is het scherm volgens Samsung nog energiezuiniger dan voorgaande modellen en een stuk helderder.

Het kleine broertje: De Galaxy Z Flip3

Het kleine, goedkopere broertje van de Samsung Galaxy Z Fold3, is de Galaxy Z Flip3. Dit toestel het formaat van een gewone smartphone, maar je kunt deze dichtklappen. Dit zorgt ervoor dat deze een stuk kleiner is en eenvoudig in je broekzak past. De telefoon is te krijgen in verschillende kleuren en oogt een stuk vrolijker dan de Samsung Galaxy Z Fold3.

De specificaties
Qua specificaties is de Galaxy Z Flip3 iets minder indrukwekkende dan de Fold3, maar daar is de prijs dan ook naar. Hieronder een lijst met de specificaties:

 • Het beeldscherm
  De Galaxy Z Flip3 beschikt tevens over twee beeldschermen. Een groot amoled-scherm van 6,7 inch aan de binnenkant en een klein scherm van 1,9 inch aan de buitenkant.
 • De processor
  Het toestel draait op dezelfde processor als de Fold3, maar beschikt over iets minder geheugen, namelijk 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.
 • De camera’s
  De Galaxy Z Flip3 beschikt over twee 12MP camera’s aan de achterkant en een selfiecamera van 10MP. Het leuke is dat op het kleine scherm aan de buitenkant te zien is wat je fotografeert, dus degene die op de foto wordt genomen kan zien hoe hij of zij eruit ziet.
 • Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanne
  De smartphone wordt alleen ontgrendeld op basis van jouw unieke kenmerken.

De telefoon is dus iets minder uitgebreid dan de Fold3, maar alsnog is dit een indrukwekkend toestel. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde processor en ook de camera’s zijn erg kwalitatief. Belangrijkste voordeel van de Galaxy Z Flip3 is dat deze een stuk steviger is dan de Fold3. Samsung claimt dat deze telefoon daarom nog langer mee zou gaan.

Conclusie
Kortom, twee geweldige toestellen van Samsung waar menig tech liefhebber alleen maar kwijlend naar kan kijken. De prijzen liggen iets lager dan voorgaande modellen. Zo wordt de Galaxy Z Fold3 verkocht voor 1799 euro en de Galaxy Z Flip3 voor 1049. Een hoop geld, maar je krijgt er dus wel wat voor terug. Samsung heeft de wereld weer verwend met innovatief hoogstaande telefoons!

Dit artikel wordt u aangeboden door Mobiel.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden