Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een vloer van microcement?

  Partnerbijdrage

Microcement biedt het gevoel en uiterlijk van beton tegen lagere kosten en minder gewicht dan echt beton. Het is een geweldig materiaal om te gebruiken op de wanden van vloeren van je badkamer, keuken of woonkamer. Dit materiaal is schimmelwerend en antislip, waardoor het de ideale keuze is voor vloeren binnen en buiten je eigendom. Microcement is veelzijdig, net zoals epoxy, en kan worden gebruikt om een groot aantal oppervlakken te bestrijken, terwijl het ook nog eens goedkoper is dan de gietvloer prijs. Hieronder kun je nog meer redenen lezen waarom je voor een vloer van microcement zou moeten kiezen. 

Sneldrogend
Microcement is ideaal omdat het snel droogt. Dit biedt ontwerpers en eigenaren van onroerend goed die hun huis willen opknappen een oppervlakteoptie die niet veel overlast veroorzaakt. Eigenlijk droogt microcement snel genoeg om het bedekte oppervlak binnen een dag functioneel te maken. Door de snelle droogtijd zal het resulterende oppervlak constant van kwaliteit zijn. Omdat microcement zeer snel droogt, is het mogelijk om het de ene dag aan te brengen en is het oppervlak de volgende dag klaar voor gebruik, dus je hoeft niet lang te wachten voordat je kunt genieten van het resultaat. Dit materiaal is daarom een uitstekende keuze als je van plan bent snel klaar te zijn met een woningrenovatieproject. Microcement is ook gemakkelijk aan te brengen en ziet er professioneel uit.

Voorverpakte mix
Microcement wordt over het algemeen geleverd in een handige voorverpakte mix, waardoor het gemakkelijker te gebruiken en aan te brengen is. Omdat de mix voorverpakt is, kun je deze met de hand aanbrengen. Daarom is het niet nodig om professionele tools te hebben, terwijl je ook niet beslist een expert hiervoor hoeft in te huren. Om deze reden is de kwaliteit van het afgewerkte oppervlak consistent en verbeterd. Bovendien worden menselijke fouten voorkomen wanneer de noodzaak voor betonmixen aan de zijkant wordt geëlimineerd. Dit maakt microcement een gemakkelijke oppervlakteoptie voor bijna alle omgevingen waar een faux-betonafwerking gewenst is. Microcement is ook ideaal voor eigenaren van onroerend goed met beperkte vaardigheden en ruimte voor het leggen van beton.

Aantrekkelijk
Microcement is een prachtig materiaal. Het kan een ruige uitstraling hebben of een gepolijste betonachtige afwerking op basis van de voorkeuren van een eigenaar. De dikte is niet meer dan drie millimeter en het wordt geleverd in een uitgebreid kleurengamma, waardoor het perfect is voor zowel commercieel als residentieel gebruik. Je nieuwe vloer van microcement zal er dan ook echt prachtig uitzien.

Verminderde waterbehoefte
Aanvankelijk werd microcement ontwikkeld om het waterverbruik te minimaliseren in vergelijking met conventioneel beton. Vanwege het gebruiksgemak en het vermogen van microcement om aan andere materialen te hechten, wordt het gezien als het juiste product om te gebruiken bij het repareren van verouderde of gescheurde betonconstructies. Bovendien is het niet nodig om water te pompen en dit vermindert de noodzaak om zwaar materieel te gebruiken. Dit helpt de toepassingskosten te minimaliseren en maakt een enorm verschil bij het werken in gebieden waar de ruimte beperkt is.

Dit artikel wordt u aangeboden door Coating Vloer & Company BV. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden