4 manieren om geld in te zamelen voor je sportclub

  Partnerbijdrage

Verkeert je sportclub door corona in zwaar weer? Dan kan het een goed idee zijn om geld in te zamelen om er zo voor te zorgen dat je vereniging kan voortbestaan. Het handige aan dit soort acties is dat je tegelijkertijd aan promotie en klantenbinding kunt doen. Ontdek in dit artikel hoe je dit aanpakt!

Extra activiteiten

Door activiteiten te organiseren die je normaal niet aanbiedt kun je snel meer inkomsten verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van bootcamplessen of door het organiseren van hardloopwedstrijden en sportdagen. Dit kan voor je bestaande leden een reden zijn om bij jouw sportclub te blijven en het kan daarnaast potentiële nieuwe leden aantrekken. Zorg dan wel dat de extra activiteiten goed georganiseerd zijn. Laat bijvoorbeeld ook bidons bedrukken en deel deze voor aanvang van de activiteit uit. Zo creëer je ook nog extra zichtbaarheid voor je sportclub!

De Grote Clubactie

De Grote Clubactie is een loterij en landelijk initiatief voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Je kunt je erbij aansluiten en vervolgens loten laten verkopen door je leden. De opbrengst van de loten gaat voor 80% naar de verenigingen; het is dus een makkelijke manier om een doel te behalen. Daarbij creëer je een groepsgevoel binnen je club; iedereen wil zoveel mogelijk loten verkopen waardoor het echt een gezamenlijke activiteit wordt. Natuurlijk stop je dan een deel van de opbrengst in de club, maar trakteer je leden ook op een bedankje! Investeer dan in relatiegeschenken en laat sporttassen of handdoeken bedrukken en deel deze uit aan de leden die hebben meegeholpen.

Vind sponsoren

Je kunt ook op zoek gaan naar sponsoren voor je sportclub. Het slimste is dan om bij grote bedrijven aan te kloppen met de vraag of ze een donatie voor je vereniging willen doen. Maak dan wel duidelijk dat ze hier als bedrijf ook iets aan hebben; biedt bijvoorbeeld aan reclame voor ze te maken of werk samen aan een winactie of giveaway. Maak dan van tevoren een duidelijk sponsorwervingsplan zodat de bedrijven je eerder serieus nemen. Zorg ervoor dat je je sportclub goed bij deze bedrijven kunt promoten zodat ze daadwerkelijk hun naam aan je willen verbinden en een samenwerking willen aangaan. Als dit niet helemaal je ding is kun je een sponsordag of -loop organiseren.

Bouw een webshop

Als sportclub zou je kunnen overwegen om een webshop aan te maken om zo extra inkomsten te genereren. Op de webshop kun je dan sport-gerelateerde producten verkopen. Denk dan aan customized sportkleding, zoals hoodies met de naam van de sportclub erop en bedrukte polo’s en T-shirts. Staat je sportclub bijvoorbeeld bekend om de fijne gewichten of sportmatjes? Dan kun je er over nadenken om deze via de webshop te verkopen. Daarnaast kun je ook sportvoeding en shakes aanbieden aan je leden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Maxilia.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden