Foto: PR

Dubbel glas in je Utrechtse woning: een goed idee?

  Partnerbijdrage

Dubbel glas: is dat een goed idee of brengt het vooral veel kosten met zich mee? De meeste mensen weten dat het verstandig is om te investeren in isolatie. Het helpt de koude lucht in de winter buiten de deur te houden. En de warmte binnen, waardoor het met minder stoken lukt om het toch aangenaam en comfortabel te maken.

Dubbel glas levert een grote bijdrage aan isolatie. Dankzij dubbel glas gaat er veel minder warmte verloren door de ruiten naar buiten toe. Andersom krijgt de kou geen kans om naar binnen door te dringen. En lukt het in de zomer (iets) beter om de warmte buiten de deur te houden.

Enkel glas vs. dubbel glas

Enkel glas en dubbel glas, hoe verschillen die van elkaar? De naam geeft eigenlijk al goed weer waar het om gaat. Dubbel glas is echter meer dan gewoon twee lagen glas.

Het gaat om een laag glas, dan een laagje lucht en vervolgens weer een laag glas. Dat betekent dat er sprake is van twee lagen glas die de warmte binnenhouden (en de koude buiten). Het laagje lucht tussen de twee doet ook een belangrijke bijdrage. Dit laagje lucht neemt de binnentemperatuur aan, en vormt een bescherming tegen de koude van buiten. Op die manier zorgt dubbel glas voor een veel betere isolatie.

Isolatie, energie en geluidsdemping

Dubbel glas verbetert de isolatie in huis. De warmte blijft beter binnen, waardoor het ondanks minder stoken toch aangenaam en comfortabel blijft. De energierekening kan omlaag. De investering in het dubbele glas verdient zich op die manier als het ware vanzelf terug. Op termijn blijft de energierekening laag, terwijl het glas al is terugverdiend.

Ten slotte kan dubbel glas bijdragen aan een betere geluidsdemping van buiten naar binnen toe. Dus rijden er auto’s door de straat, lopen er mensen of is er sprake van andere geluiden? De kans is groot dat het dubbel glas ervoor zorgt dat dit binnen veel minder goed te horen is.

Tip: er is bovenop dubbel glas nog veel meer mogelijk voor betere isolatie. Het gaat dan om HR-glas, om HR+-glas en extra gradaties. Bovendien is er glas dat specifiek geluid dempt of op andere manieren bijdraagt aan een prettiger binnenklimaat. 

Investering voor de lange(re) termijn

Wil je een investering doen voor de lange termijn? Om de isolatie van een woning te verbeteren is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te kijken naar het glas dat er op dit moment in zit. Met name enkel glas is een slechte keuze. Het laat veel warmte ontsnappen naar buiten en isoleert aan de andere kant niet tegen geluid van buitenaf. In dat geval is het verstandig om het glas te vervangen door in ieder geval dubbel glas.

Dubbel glas is de standaardkeuze voor veel mensen die investeren in hun woning. Het is verstandig om daar meer over te lezen, bijvoorbeeld op de website van een glaszetter. Ontdek op die manier welke soorten glas er zijn, hoe ze bijdragen aan betere isolatie en wat de beste keuze is. Doe daarmee een investering voor de lange termijn, die zich dankzij een lagere energierekening vanzelf terugverdient.

Dit artikel wordt u aangeboden door Glaszetter Direct. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden