Afbeelding
Pexels

Dry needling om van je spierpijn af te komen

Partnerbijdrage

Dry needling is een techniek waarmee een fysiotherapeut ervoor kan zorgen dat jouw spieren zich ontspannen. Als je last hebt van stijve spieren, maar ook van bijvoorbeeld je nek, kun je dry needling proberen. Bij deze techniek wordt er met een naald in de spier geprikt, waardoor de spier ontspant. Er wordt gebruikgemaakt van een droge naald. Bij dry needling Drachten wordt er dus geen vloeistof in het lichaam geïnjecteerd. Vandaar ook de naam “dry needling”.

Hoe werkt dry needling precies?
Met een naald worden de knopen in je spieren verholpen. Als een spiertje met een naald geprikt wordt, ontstaat er een reflex. De spier zal eerst even kort aanspannen en hierna weer ontspannen. Vervolgens kan de spier een langere tijd blijven ontspannen. Hierdoor is dry needling een zeer effectieve techniek om bepaalde vormen van spierpijn tegen te gaan. Dry needling is overigens heel anders dan acupunctuur. Bij acupunctuur worden de naalden namelijk heel oppervlakkig in de huid aangebracht en blijven de naalden een langere tijd zitten.

Is dry needling iets voor jou?
Als je veel last hebt van spierpijn of van andere klachten, is het zeker geen gek idee om voor dry needling te kiezen. Na een behandeling kun jij je mogelijk weer helemaal ontspannen. Twijfel je of deze techniek geschikt is om jouw problematiek te verhelpen? Vraag dan een specialist om advies. Je kunt bijvoorbeeld een fysio in Franeker en omstreken zoals fysio Franeker om advies vragen. Deze kan voor je nagaan of jouw klachten inderdaad met je spieren te maken hebben. En of de klachten ook met dry needling te verhelpen zijn.

Hoe voelt dry needling?
Veel mensen die geïnteresseerd zijn in dry needling, vragen zich af of het pijn doet of niet. Dry needling doet over het algemeen niet heel veel pijn. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van een zeer dunne naald. Je voelt bijna niet dat de naald de huid doordringt. Zodra de naald de spier raakt voelt dit als een serieuze kramp. Deze pijn houdt vaak niet langer dan een halve minuut aan. Hierna kun je nog tot ongeveer een dag last hebben van spierpijn. Wees dus niet bang dat dit een pijnlijke behandeling is. Of jij de behandeling pijnlijk vindt of niet, hangt ook van je eigen pijngrens af. Als je momenteel veel pijn hebt, dan is deze techniek echter zeker de moeite waard. Na de behandeling kan de pijn namelijk een lange tijd wegblijven.

Een afspraak maken voor dry needling
Wil je graag een dry needling behandeling? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken bij een specialist. Dry needling in Drachten of in Leeuwarden dry needling Leeuwarden nodig? Belangrijk is dat je de behandeling altijd laat uitvoeren door iemand met voldoende ervaring. Een specialist zal je ook precies vertellen wat je na de behandeling kunt doen. In principe hoef je geen bijzondere dingen te doen nadat je de behandeling hebt gehad. Het kan soms wel een goed idee zijn om de plek even te masseren. Dit kan de spierpijn na de behandeling verlichten. Verder zal de behandeling vanzelf zijn werk doen!

Dit artikel wordt u aangeboden door fysio Franeker. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden