Afbeelding
Foto: PR

Hoe voorkom je dat wespen een nest bouwen in de spouwmuur?

Partnerbijdrage

Je hebt ongetwijfeld weleens iemand gehoord die te maken had met een wespennest in de spouwmuur. Deze holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt door wespen. Dit komt vooral doordat zij hier ongestoord hun gang kunnen gaan. Omdat het nest tussen twee muren zit, is deze namelijk niet met het blote oog te zien. Hierdoor kan een wespennest in spouwmuur binnen de kortste keren grootse vormen aannemen. Uiteraard zit je er niet op te wachten dat wespen zich in jouw spouwmuur nestelen. Daarom vertellen wij je hier hoe je een wespennest in de spouwmuur kunt voorkomen.

Dicht gaten in de muur
Wespen kunnen zich in de spouwmuur nestelen als er openingen in de buitenmuur zitten. Dit is bij nagenoeg iedere woning het geval, want er zijn vrijwel altijd ventilatieroosters aanwezig. Als je in een relatief oud huis woont, kunnen er ook gaten in de stenen of voegen zitten. Zo kan het voegwerk na verloop van tijd uitvallen. Zitten er gaten in jouw muur? Dan is de kans op een wespennest in de spouw een stuk groter. Wanneer je zo’n nest wilt voorkomen, raden wij je aan eens een rondje rondom jouw woning te maken. Kijk of er gaten zichtbaar zijn en maak deze dicht. Op deze manier wordt het voor wespen een stuk lastiger om in de spouwmuur te komen.

Plaats speciale ventilatieroosters
Heb je geen gaten kunnen ontdekken in de muur? Dan denk je mogelijk dat wespen niet in de spouw terecht kunnen komen. Helaas is dit wel het geval. Hierboven gingen we al kort in op ventilatieroosters. Dankzij deze roosters wordt jouw woning geventileerd. Als het rooster nog heel is, past een wesp er meestal niet doorheen. Is er een ventilatierooster gesneuveld? Dan is de opening een stuk groter en kunnen wespen de spouwmuur wel betreden. Om dit te voorkomen, kun je speciale ventilatieroosters plaatsen. Deze maken de kans op een wespennest in de spouwmuur een stuk kleiner.

Toch een nest? Schakel een ongediertebestrijder in!
Je kunt nog zo goed je best doen, maar een wespennest in de spouwmuur is nooit helemaal te voorkomen. Als de wespenkoningin het op jouw woning gemunt heeft, vindt zij vast en zeker een mogelijkheid om binnen te dringen. Mogelijk is haar dit al wel gelukt, waardoor er nu een nest in de spouwmuur zit. Wanneer dit het geval is, raden wij je aan direct in actie te komen.

Omdat het nest in de muur zit, vraag jij je mogelijk af hoe je hierbij te werk moet gaan. Je kun het beste een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij wespen in de spouwmuur moet bestrijden. Wespen in de spouwmuur kunnen wel bestreden worden, maar het nest verwijderen is niet mogelijk.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Bestrijdingsbrigade. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden