Witgoed laten repareren of een nieuw apparaat kopen, wat is voordeliger?

  Partnerbijdrage

Heeft jouw vaatwasser, wasmachine of droogrommel het begeven? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Logisch, want je kunt het apparaat niet meer gebruiken. Sommige mensen kopen direct een nieuw witgoed apparaat. Dit is een optie, alleen kost zo’n apparaat behoorlijk wat geld. Je kunt er ook voor kiezen om het apparaat te repareren. Ook dit brengt meestal kosten met zich mee, want je moet een witgoed monteur inschakelen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, wil je vast en zeker weten wat voordeliger is. Hieronder geven wij jou tekst en uitleg.

Probeer het probleem zelf te verhelpen

Wie denkt dat er altijd een monteur ingeschakeld moet worden voor witgoed reparatie, heeft het mis. Sommige problemen kun je namelijk ook zelf verhelpen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een storing. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, richt jij je tot het display van het apparaat. Bij een storing wordt hier namelijk een foutcode op weergeven. Raadpleeg de handleiding of het internet om de betekenis van deze code te achterhalen. Vaak wordt er direct bij vermeld wat je kunt doen om het probleem te verhelpen. Als je het apparaat weer aan de praat krijgt, heb je mooi wat geld bespaard.

Schakel een monteur in

Niet iedereen slaagt erin om zelf een witgoed apparaat aan de praat te krijgen. Heb je verwoede pogingen ondernomen, maar zonder succes? Dan denk je mogelijk dat het apparaat niet meer te redden is. Beslis dit nooit op eigen houtje, maar neem eerst contact op met een monteur. Veel van deze monteurs hebben een speciale witgoed reparatie service, waardoor zij jou snel van dienst kunnen zijn. Daarbij komt dat een professionele monteur de meeste witgoed apparaten door en door kent. Hierdoor weet hij snel wat er aan de hand is. Gaat het om een klein probleem? Dan repareert hij het apparaat waarschijnlijk direct, zodat jij er straks weer gebruik van kunt maken.

Wanneer koop je een nieuw apparaat?

Voor een nieuw witgoed apparaat betaal je al snel een paar honderd euro. Schakel je een monteur in? Dan ben je aanzienlijk goedkoper uit. Helaas krijgt een monteur een witgoed apparaat niet altijd weer aan de praat. In dat geval zit er niets anders op dan een nieuw apparaat kopen. Je kunt namelijk niet zonder het betreffende apparaat.

Koop ook een nieuw apparaat als een monteur meedeelt dat witgoed reparatie weinig zin meer heeft of duur wordt. Je kunt het apparaat dan weliswaar laten repareren, maar mogelijk duikt het probleem binnen de kortste keren weer op. In dat geval ben je helemaal duur uit. Je betaalt namelijk eerst reparatiekosten en moet daarna alsnog een nieuw apparaat kopen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twistoo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden