Afbeelding

Gemeente Bronckhorst verkwanselt ‘de Bemte’

Opinie

‘De Bemte’ is een laaggelegen stuk natuurlandschap, gelegen tussen de Regelinklaan en de Hiddinkdijk, die vroeger de Bemteweg werd genoemd, omdat ‘de Bemte’ is afgeleid van het Nederlandse woord ‘beemd’. Een prachtig stukje Hengelo. Wanneer je vanuit Vorden het dorp Hengelo ziet, met zijn markante toren en rechts landgoed Het Meenink en links landgoed Het Regelink zie je dit beeld dat je toch wel het Visitekaartje van Hengelo mag noemen. Onaangetast nog!
Dit prachtige stukje Hengelo gaat voor eeuwig verloren, wanneer de gemeente Bronckhorst en projectontwikkelaars hun zin doordrijven om juist op deze prachtige plek een woonwijk te gaan bouwen. Projectontwikkelaars, die al vele miljoenen uit onze gemeentekas hebben gezogen en waar Bronckhorst nu zijn oren naar laat hangen om hen in de gelegenheid te stellen hun verworven gronden te gelde te maken.
Dit stuk historisch cultuurlandschap, waar nu nog dagelijks vele wandelaars hun rust vinden, waar ’s morgens de reeën lopen en de hazen rennen, waar je lopend of fietsend over het Vordensevoetpad kunt genieten van het golvende korenveld, waar de maïsplanten hun kolven tonen of de aardappelbloemen het land kleuren. Dit prachtige stuk Hengelo waar nu nog de monumentale boom in het landschap staat, waaronder de koeien in het weiland hun schaduwplek vonden, dit natte laaggelegen stuk grond, gaat dan voor eeuwig verloren!
Ik schrijf dit uit mijn hart, niet in formele ambtelijke taal, want die beheers ik niet. Ik schrijf dit, omdat ik weet dat heel veel Hengelose mensen zich ook grote zorgen maken dat dit allemaal verloren zal gaan.
Laat uw stem horen bij uw gemeentebestuur, de gemeente waarin zeker nieuwbouwhuizen nodig zijn maar waar nog zoveel uitbreidingsplekken zijn, die geen schade en afbreuk doen aan dit mooie Hengelo .

Antoon Winters
Hengelo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant