Kleuters op bezoek bij Kuipers Groenten en Fruit in Hengelo. Foto: Betty Langeler

Kleuters op bezoek bij Kuipers Groenten en Fruit in Hengelo. Foto: Betty Langeler

Kleutergroepen Piersonschool leren over groente en fruit

Onderwijs

HENGELO - Op Jenaplanschool Pierson uit Hengelo is het thema de komende periode ‘Gezond leven’. Bij de kleutergroepen de Vlinders en Kikkers gaat het over groente en fruit. Het thema is geopend met een bezoek aan het plaatselijke Bloemen Groenten en Fruithuis Kuipers.

Voor het bezoek zijn de kleuters gestart met een kringgesprek in hun eigen groep. Wat weet jij er al van, wat wil je gaan vragen en wat wil je allemaal leren? Met een lange lijst met vragen in de hand liepen de beide groepen na elkaar naar de groente- en fruitwinkel, waar ze werden ontvangen door mevrouw Kuipers. 

De kleuters keken hun ogen uit. Aan de ene kant van de winkel zagen ze allemaal bekende en onbekende soorten vers fruit, keurig gerangschikt. Aan de andere kant lagen verschillende soorten verse groenten in kratten en in de koeling. Mevrouw Kuipers beantwoordde alle vragen die de kleuters hadden bedacht, zoals waarom hebben mandarijnen een schil, waarom hebben appels een steeltje en een klokhuis, hoe ziet de kassa eruit en de weegschaal, heeft de groenteboer een lopende band? De kleuters mochten ook fruit kopen zoals kaki en ananas en dat werd gewogen en betaald.

Tot grote verrassing mochten alle kleuters een mandarijntje meenemen. Daar hebben de Vlinders en Kikkers op school van gesmuld.
Met alle inspiratie wordt op school nu getekend, geknutseld en gekleid, want binnenkort gaat de groenten- en fruitwinkel ‘Pierson’ open! Ouders, opa’s en oma’s van de kleuters kunnen tijdens de ‘Kom in de klas’ ochtend op 22 november, een kijkje nemen in deze winkel. Hartelijke dank gaat uit naar Kuipers Bloemen Groenten Fruithuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden